Kelda lanserar nya matiga soppor och såser

Lästid
2 min
Kelda lanserar nya matiga soppor och såser
Publicerad
14 september 2015
Kontakter:
Presskontakt

Färdiglagade soppor och såser blir alltmer populära bland svenskarna, och nu inleder Kelda mathösten genom att lansera nyheterna *Tex Mex Tomatsoppa* och *Béchamelsås*. Samtidigt nylanserar Kelda hela sopp- och såssortimentet med nya, mer smakrika recept, en ny look för hela serien, och nya familjeförpackningar för de mest populära sopporna.

Värmande soppnyheter för familjen

Soppa är många familjers favorit under den kallare årstiden och färdiglagade varianter från Kelda är snabba och enkla att värma och toppa med favorittillbehören.

Nu lanserar Kelda en helt ny smak i sortimentet. Tacosfantasten kommer att känna igen smakerna i Tex Mex Tomatsoppa, en krämig och lite het soppa gjord på stora bitar av tomat och paprika och smaksatt med mexikanska kryddor som spiskummin och chili.

Samtidigt får ett par av Keldas mest populära soppor – Mild Tomatsoppa med smak av solmogna spanska tomater och Italieninspirerade Toscansk Tomatsoppa - nya familjeförpackningar om 1 liter. Samtliga soppor får dessutom naturliga ingredienser.

Flera av sopporna har fått uppdaterade recept, med mer tomat och örtkryddor i Kelda Mild Tomatsoppa och mer sparris respektive svamp i Kelda Grön Sparrissoppa och Kelda Skogssvampsoppa. Hela sortimentet har dessutom fått en ny look med nya inspirerande recepttips på förpackningen.

Smakrikt och lättlagat med Keldas såser

En färdiglagad sås är ett enkelt sätt att sätta guldkant på vardagens middagar, och Kelda har både spännande pastasåser och klassiska favoriter som gräddsås i sitt sortiment.

Nu kommer en nyhet för alla dem som saknat ett snabbt och enkelt sätt att få till en lasagne - Kelda Béchamelsås. Den klassiska vita grundsåsen är gjord på färsk grädde och mjölk, och kommer i en praktisk 5 dl-förpackning som räcker till hela familjen. Prova i en gratäng, eller krydda med örtkryddor och senap och servera till din fisk- eller köttbit.

Flera av Keldas övriga såser – bland dem Klassisk Gräddsås, Mild Citronsås och Pastasås Tomat & Créme fraiche - har fått förbättrade recept med mer smak och naturligare råvaror, och alla förpackningar har fått ny design.

—Keldas soppor och såser fortsätter att öka i popularitet, och det finns en hunger för nya spännande recept som är både enkla och smakrika. Det känns väldigt roligt att möta det behovet med höstens nylansering, säger Hanna Skuncke, Senior Brand Manager Kelda.

Produktinformation och rekommenderade cirkapriser:

Alla nyheter finns i butik från och med vecka 38.

Kelda soppor

Rekommenderade cirkapris för 5-dl-förpackningarna är 21,90 kr (Gulaschsoppa 23,90 kr) och 1-literförpackningarna 36,90 kr.

Kelda Mild Tomatsoppa, 5 dl
Kelda Mild Tomatsoppa, 1 liter (nyhet!)
Kelda Toscansk tomatsoppa, 5 dl
Kelda Toscansk tomatsoppa, 1 liter (nyhet!)
Kelda Tex Mex Tomatsoppa, 5 dl (nyhet!)
Kelda Skärgårdssoppa, 5 dl
Kelda Gulaschsoppa, 5 dl
Kelda Grön Sparrissoppa, 5 dl
Kelda Thaisoppa, 5 dl
Kelda Skogssvampsoppa, 5 dl

Kelda såser

Rekommenderade cirkapris för Pastasåser är 25,50 kr, Klassiska Såser 18,90 kr och nyheten Béchamelsås 26,50 kr.

Kelda Béchamelsås, 5 dl (nyhet!)
Kelda Pastasås Tomat & Créme fraiche, 4 dl
Kelda Pastasås Mild Ost, 4 dl
Kelda Pastasås Fyra Ostar, 4 dl
Kelda Pastasås Parmesan & Skinka, 4 dl
Kelda Mild Citronsås, 3 dl
Kelda Klassisk Gräddsås, 3 dl

För fler recept och inspiration besök: www.kelda.se och www.arla.se eller appen Kelda 15-minutersrecept.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hanna Skuncke, Senior Brand Manager Kelda
Tel: 070-999 53 62
E-post: hanna.skuncke@arlafoods.com

För produktprov(från v 38), högupplösta bilder och recept, kontakta:

Matilda Danielsson, presskontakt Prat PR
Tel: 073-646 30 95
E-post: matilda.danielsson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76