Den klassiska dessertsåsen med de finaste råvarorna: Äkta vanilj i Arla Kökets nya vaniljsåser

Lästid
1 min
Den klassiska dessertsåsen med de finaste råvarorna: Äkta vanilj i Arla Kökets nya vaniljsåser
Publicerad
06 maj 2015
Kontakter:
Presskontakt

Lagom till sommaren lanserar nu Arla Köket nya vaniljsåser i två versioner; krämig vaniljvisp som gör sig bäst luftigt vispad och en klassisk vaniljsås redo att serveras som den är. De är baserade på färska, rena ingredienser såsom grädde, äkta vaniljstång och Bourbonvanilj från Madagaskar.

Arla Köket Krämig vaniljvisp och Klassisk vaniljsås är baserade på färska, rena ingredienser såsom grädde och smaksatt äkta vanilj från vaniljstång och extrakt av Bourbonvanilj, för den rika och lyxiga smaken. Vaniljsåsen behöver inte vispas, utan är färdig att serveras som den är till paj, bär och andra efterrätter. Den krämiga vaniljvispen vispas för att få en luftig och krämig konsistens.

  • Vaniljsås är många svenskars favoritdessertsås och ett klassiskt tillbehör till en rad olika efterrätter och pajer, och har sedan länge en självklar i plats i Arlas desserterbjudande. Vi är därför särskilt stolta över våra nya vaniljsåser, baserade på de allra bästa rena råvarorna, säger Elisabeth Hedenljung, Brand Manager på Arla.

Äkta vanilj utvinns ur vaniljorkidén som växer i tropiskt och subtropiskt klimat. Varje blomma måste pollineras för hand, vilket gör vanilj till en av våra mest exklusiva kryddor. Produkter med äkta vanilj känns lätt igen på de små, svarta prickarna, som är frön från vaniljfrukten.

Produktinformation
Arla Köket Klassisk vaniljsås säljs i förpackningar om 5 dl, och Klassisk vaniljvisp i förpackningar om 2,5 dl. Rekommenderat försäljningspris är 17,80 kr för Arla Kökets vaniljsås respektive 10,95 kr för Krämig vaniljvisp. Arla Köket Klassisk vaniljsås och Krämig Vaniljvisp finns i butik från vecka 20, 2015.

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Lindgren, PR-chef Arla Sverige 
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13 
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

För produktprov och högupplösta bilder, kontakta:
Eric Aronson, presskontakt Prat PR 
Tel: 0709-75 11 11
E-post: eric.aronson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76