​Arlas rapporter för 2014 finns nu att ladda ned

Lästid
1 min
​Arlas rapporter för 2014 finns nu att ladda ned
Publicerad
26 februari 2015
Kontakter:
Presskontakt

Arla har nu publicerat sin årsredovisning för 2014 och sin nya CSR-rapport, som visar hur företaget levt upp till sitt sociala, etiska, miljömässiga och finansiella ansvar.

Vid ett möte i Nyborg i Danmark på onsdagen och torsdagen godkände Arlas representantskap årsredovisningen för 2014 samt CSR-rapporten, och dessa är nu färdiga att laddas ned.

Årsredovisningen för 2014 visar bland annat att Arla hade den högsta omsättningen någonsin, medan den senaste CSR-rapporten innehåller många exempel på hur Arla arbetat ansvarsfullt under året. Där finns också exempel på utmaningar som företaget ställts inför under året.

”Arla fortsätter att växa och det betyder att vi måste göra saker på ett nytt och ännu bättre sätt. Det är min övertygelse att Arla kommer att växa genom att tillföra värde i människors liv, oavsett om de är ägare, kunder, samarbetspartners, medarbetare – eller bara vill ha naturliga och nyttiga mejeriprodukter som får dem att må bra. Detta värde hoppas jag att du ska hitta exempel på i den här rapporten. Jag hoppas också att den ska inspirera dig att följa oss på den ansvarstagande väg vi valt”, skriver Arla Foods koncernchef Peder Tuborgh i inledningen till årets CSR-rapport.

Mot mer ansvarsfull soja

Det finns många viktiga händelser att lyfta fram under 2014, som berör Arlas ansvar. Arla blev världens största inköpare av RTRS-certifikat. All soja som används inom Arla är nu antingen certifierad enligt RTRS eller Proterra.

Arla har också utarbetat en global strategi för hållbar mjölkproduktion. Vi samarbetar med våra ägare mjölkbönderna för att djuren ska få det bättre, optimera användningen av vatten, energi och foder, minska utsläppen av växthusgaser och arbeta med biologisk mångfald i Danmark, Sverige, Centraleuropa och Storbritannien.

Stabilt strategiskt fokus ger styrka

2014 hade Arla en rekordhög Arlaintjäning på 41,7 eurocent per kilo och en ägarmjölksvolym på totalt 11,7 miljarder kilo. Arla nådde också sin högsta omsättning någonsin, 10,6 miljarder euro, varav den organiska tillväxten uppgick till 6,7 procent. Trots ett turbulent år för den globala mejeriindustrin kunde Arla, tack vare starka varumärken och fokus på effektivitet och kostnadsstyrning, utnyttja uppgången och behålla konkurrenskraften under nedgången.

Du kan läsa eller ladda ned Arlas årsredovisning för 2014 på www.arla.com/annualreport

Du kan läsa eller ladda ned Arlas CSR-rapport för 2014 på www.arla.com/csr

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76