Arlas ekoförpackningar – nu helt baserade på förnybara råvaror

Lästid
1 min
Publicerad
10 april 2015
Kontakter:
Presskontakt

Nu byter Arla ut plasten på in- och utsidan av ekoförpackningarna till plast gjord av förnybara råvaror. Det innebär att alla förpackningar av ekologisk mjölk, fil och grädde numera helt baseras på förnybara råvaror. Initiativet är ett viktigt steg i företagets arbete att minska beroende av fossil olja och göra produkterna ännu mer hållbara.

- De miljöproblem som världen står inför kräver att vi hela tiden hittar nya lösningar. Genom att byta till förnybara alternativ både för energi och råvaror kan vi minska användandet av fossila resurser. Det här är ett viktigt steg i arbetet, säger Anna-Karin Modin-Edman, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Arla.

Under förra året ökade Arlas ekoförsäljning med 30 procent, men det bondeägda företaget har fortsatt stora ambitioner för ekologi. Förra året införde Arla skruvkorkar av förnybar råvara på samtliga förpackningar.Nu tar företaget nästa steg i att maximera andelen förnybar råvara i förpackningarna. Även skruvkorkens gängor och plastfilm på förpackningens in- och utsida byts ut till plast gjord på förnybara råvaror. De nya förpackningen har samma prestanda som tidigare och fungerar i befintliga återvinningssystem så konsumenterna behöver inte ändra sina sopsorteringsvanor.

Ekologiskt driver utvecklingen
Arla är världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter och har cirka 60 procent av den svenska ekologiska mejerimarknaden. Arla har drivit utvecklingen sedan början av 1990-talet och på senare år bland annat lanserat flera nya ekologiska produkter, tydliggjort designen och marknadsföringen, vilket har betytt mycket för volymutvecklingen.

- Intresset för hållbarhet och naturlig mat är verkligen på topp. En viktig del i utvecklingen är det ökade antalet ekologiska produkter på marknaden men vi ser också att eko kan vara ett svar på människors allt mer uttalade önskan om det äkta, genuina och naturliga, i livet såväl som den mat vi väljer att konsumera, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas ekologiska sortiment.

För mer information om hur Arla arbetar med ekologi och den nya förpackningen, besök http://www.arla.se/om-arla/ekologiskt/

Ytterligare information:
Claes Henriksson, presschef Arla Sverige: 0708-84 42 90
e-post: claes.henriksson@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76