Arla utökar sitt mjukglassortiment med ny smak – päron

Lästid
1 min
Arla utökar sitt mjukglassortiment med ny smak – päron
Publicerad
23 mars 2015
Kontakter:
Presskontakt

2013 lanserade Arla, som första och enda aktör i Sverige, **mjukglass**för hemmabruk. Lanseringen blev en succé och nu följer Arla upp framgången med ännu en smak: päron. Mjukglassen passar utmärkt att äta som den är eller som ingrediens i en glasstårta eller milkshake. Nyheten finns i butik från vecka 20.

Svenskarnas stora intresse för glass tycks hålla i sig. Inför sommarsäsongen väntas över 70 procent av svenskarna äta glass minst en gång i veckan*, det visar en ny undersökning utförd på uppdrag av Arla. Undersökningen visar också att mjukglass, näst efter kulglass, är svenskarnas favoritglass och att majoriteten som äter glass helst äter den hemma.

Att göra mjukglass hemma blev snabbt en stor succé när Arla lanserade Arla Köket mjukglass 2013. Nu introducerar Arla en helt ny smak till sitt mjukglassortiment: päron. Mjukglassen passar utmärkt att äta som den är eller som ingrediens i en glasstårta, milkshake eller som tillbehör till exempelvis våfflor, kladdkaka och pannkaka.

– Många uppskattar att kunna servera mjukglass hemma till fredagsmyset, på kalaset eller som efterrätt. Päron är en av de populäraste glassmakerna när svenskarna får välja och nu kan vi erbjuda ännu en variant på denna storfavorit, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig för Arla Köket.

Arla Köket mjukglass är en färdig bas vilket gör det möjligt att njuta av mjukglass hemma. Produkten är enkel att tillreda. Häll smeten i en bunke och vispa med elvisp i cirka två minuter. Ställ bunken i frysen och frys i minst 3,5 timmar. Ta ut och vispa till en krämig mjukglass. Med glassmaskin tar det endast 30 minuter att göra färdig mjukglass hemma.

Produktinformation Arla Köket mjukglass:
Arla Köket mjukglass är gjord på färsk grädde och kommer i praktisk tetraförpackning om 5 deciliter. En förpackning ger cirka 5-6 deciliter färdig mjukglass. Arla Köket mjukglass päron hittas i mejerikylen och finns i butik från vecka 20. Rekommenderat cirkapris är 27,00 kr/st.

Arla Köket mjukglass finns i tre olika smaker - Klassisk vanilj, Somrig jordgubb och Fruktig päron.

Följande recept och högupplösta bilder bifogas i utskicket:

  • Glasscoupe med päron och mintchoklad
  • Päronmjukglass med chokladsås och maränger
  • Päronshake med chokladsås

För fler recept och inspiration, besök www.arla.se

För mer information, vänligen kontakta:
Mikael Lindgren, PR-chef Arla Sverige
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

För produktprov (från vecka 15), högupplösta bilder och recept, kontakta:
Matilda Danielsson, presskontakt Prat PR
Tel: 073-646 30 95
E-post:matilda.danielsson@prat.se

*Om undersökningen
Undersökningen är utförd av SnabbaSvar.se, på uppdrag av Arla, under perioden 12 mars 2015 till 18 mars 2015. Frågorna ställdes till 1982 svenskar valda bland ca 500 000 svenskar tillhörandes ca 100 webpaneler i Sverige. Respondenterna är representativa för den svenska befolkningen vad avser kön, ålder och region.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76