​Arla förlänger med Vasaloppet

Lästid
1 min
Publicerad
17 februari 2015
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda mejeriföretaget Arla förlänger samarbetet som officiellt partner till Vasaloppet med ytterligare tre år. Avtalet gäller hela Vasaloppsveckan och Arla ska bland annat bjuda deltagarna på mjölk under konceptet Naturens egen sportdryck.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet förra året och många deltagare var otroligt positiva till att få mjölk när de kom i mål. I sponsorsamarbeten satsar Arla på att personligen möta konsumenten på plats på större och folkliga idrottsevenemang och föra fram mjölken som en naturlig sportdryck. Som världens största skidlopp är Vasaloppet perfekt för detta, säger Fredrik Larm, sponsrings- och eventchef på Arla Sverige.

– Det känns kul att vi kan ta samarbetet vidare. Som konsumentorienterat företag är Arla en bra partner för oss då de bidrar med ett tydligt värde för våra deltagare, säger Eva Hörwing, sponsoransvarig på Vasaloppet.

Arla finns på plats och bjuder bland annat deltagarna på mjölk både vid starten i Sälen och målgången i Mora, men också med Bregott- och ostmacka i startområdet på själva Vasaloppsdagen. Och en åtta meter hög Arla Ko® (den röda Arlakossan) kommer att stoltsera hos Arlabonden Per-Arne Pettersson, vars gård ligger längs Vasaloppsspåret.

– Den fina röda kossan kommer helt klart synas för alla som passerar, och vi får dessutom möjlighet att påminna om att Arlas bönder finns ”nära dig” – både när det gäller skidåkare och konsumenter, säger Fredrik Larm.

Kontaktuppgifter:
Claes Henriksson, presschef Arla: 0708-84 42 90: claes.henriksson@arlafoods.com
Ola Granfeldt, pr-ansvarig Vasaloppet: 0733-550 620, ola.granfeldt@vasaloppet.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76