Yasuragi och Nordic Choice Hotels vinnare i Arla Guldko 2015 Bästa Miljöarbete

Lästid
1 min
Yasuragi och Nordic Choice Hotels vinnare i Arla Guldko 2015 Bästa Miljöarbete
Publicerad
27 april 2015

Miljötänket genomsyrar allt från mat till spabehandling. Här ska gästen kunna njuta och samtidigt känna trygghet i att alla delar är hållbara. Yasuragis och Nordic Choice Hotels gedigna arbete gav dem vinsten i [Arla Guldko 2015](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/) i kategorin [Bästa Miljöarbete](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/basta-miljoarbete/) . Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

Arla Guldko genomfördes i år för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, diplom och ett stipendium på 25 000 kr.

  • Kan vi åstadkomma stora förändringar så kan vi också åstadkomma ännu större. Nu satsar vi på att bli ännu bättre. Att vi fått med våra medarbetare är en nyckelfaktor. Nu ska vi hem och berätta för dem hur enormt bra de är! säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig Yasuragi.

Juryns motivering till Yasuragis och Nordic Choice Hotels vinst:
”Här är resultatet i alla bemärkelser gott. Genom att ge sina medarbetare verktygen, förtroendet och inflytandet har det skapats en kultur av ständig förbättring. När hållbara val görs enkla inspirerar man långt utanför den egna branschen.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Miljöarbete är Green Matmarknad i Malmö och Utsäljeskolan i Huddinge.

Juryarbetet för Bästa Miljöarbete började redan under hösten förra året**.** Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Magnus Ek, kock, driver Oaxen Krog & Slip i Stockholm. David Kallòs, krögare med engagemang i Maryhill Mat och Möten/Berlin Bar i Lund. Per Rosengren, försäljningschef på Saltå Kvarn. Anna-Karin Modin-Edman och Dick Due-Pedersen, Arla.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad ”matbranschens Oscar”, är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Gustav Stenbeck, director sustainability & security, Nordic Choice Hotels
Tel: 070-3015140, gustav.stenbeck@choice.se
Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig Yasuragi,
Tel: 072-5133807, caroline.strindmar@yasuragi.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Sverige
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91 fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Sverige
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Yasuragi och Nordic Choice Hotels
Bästa Matglädjeskola: Brunnsboskolan, Göteborg
Bästa Snabbmål: Indian Street Food & Co, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Tessins förskola, Nyköping
Bästa Matglädjebutik: Hemköp Hornstull, Stockholm

Högupplösta filmklipp från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla

Filmklipp från Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play
www.arla.se/arla-play och Youtube www.youtube.com/user/ArlaSverige