Koncernekonomidirektör Frederik Lotz söker nya utmaningar utanför Arla

Lästid
1 min
Publicerad
30 april 2015

Arlas koncernekonomidirektör Frederik Lotz har tackat ja till en tjänst som koncernekonomidirektör på Action B.V. i Nederländerna, en detaljhandelskedja (ej livsmedel) som ägs av ett riskkapitalbolag. Han lämnar därför Arla efter fem och ett halvt år i företaget.

  • Frederik har tagit Arla och Arlas finansiella organisation in i en ny era och han har gått i spetsen för Arlas arbete med att lämna traditionella budgetar och etablera en mer snabbrörlig organisation. Samtidigt har han implementerat starka finansiella program för att stärka Arlas rörelsekapital. Nu har Fredrik beslutat att fortsätta sin karriär utanför Arla och jag önskar honom lycka till med det nya uppdraget, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

För Frederik Lotz var det inget enkelt beslut att lämna Arla:

  • Jag är stolt över att ha varit en del av Arla och över att ha bidragit till att skapa framtidens mejeri. Jag har alltid beundrat Arlaböndernas aktiva ägarskap och deras mycket direkta inställning till att bedriva verksamhet, säger Frederik Lotz.

  • Arla är ett starkt företag och jag är övertygad om att man kommer att fortsätta att skapa tillväxt på ett bra sätt. Inte desto mindre är det en fantastisk möjlighet för mig och min familj att få komma till Amsterdam och slå oss ner där – en möjlighet vi inte kunde tacka nej till. Jag önskar Arla all framgång framöver. Det har varit ett nöje.

Frederik Lotz lämnar Arla den 31 juli 2015 och processen med att hitta hans ersättare har nu inletts.

  • Vi ska hitta rätt person som kan fortsätta utvecklingen av och behålla den stora kapaciteten hos vår finansfunktion i ett av världens största mejeriföretag med en omsättning på 11 miljarder euro, säger Peder Tuborgh.