Tävla om matbranschens Oscar: Dags för Arla Guldko® 2015

Lästid
1 min
Tävla om matbranschens Oscar: Dags för Arla Guldko® 2015
Publicerad
23 september 2014
Kontakter:
Presskontakt

Nu är det dags att anmäla sig till [Arla Guldko](http://www.arla.se/guldko) 2015, den årliga tävlingen som belönar de som anstränger sig extra mycket för att sprida matglädje. Skolor, förskolor, restauranger, butiker och storkök kan delta. Dessutom kan vem som helst tipsa om sin favoritskola och förskola. Senast den 30 november ska tävlingsbidragen skickas in. Vinnarna koras vid den stora finalen den 27 april 2015.

Tävlingen Arla Guldko genomförs nu för sextonde året i rad och har som tidigare fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Både finalister och vinnare får stor uppmärksamhet i media och omvärlden. Det har fått många att satsa ännu mer.

  • Guldkovinsten är ett kvitto på att vi jobbar rätt, varje dag. Nu fortsätter vi arbetet och tar nästa steg i utvecklingen av butiken. Vi utmanar oss själva för att hela tiden bli bättre i allt, säger Magnus Aronsson, vd för ICA Kvantum Flygfyren som vann Arla Guldko för Bästa Matglädjebutik 2014.

Arla Guldko har fem jurygrupper, en per kategori, som är sammansatta av representanter från Arla Foods och erfaret branschfolk. Dessutom toppas varje jury med en stjärnkock.

Paul Svensson, bland annat känd från tv, är med i juryn för kategorin Bästa Matglädjeskola. Han ser tävlingen som ett utvecklingsstöd för deltagarna.

  • Att tävla är ett fantastiskt sätt att utveckla och analysera sin restaurang, säger Paul Svensson.

Fredrik Eriksson driver Långbro Värdshus och nyöppnade Restaurang Asplund. Han är jurymedlem i kategorin Bästa Matglädjebutik och håller med:

  • Att få visa upp sin verksamhet är både spännande och inspirerande. För många blir tävlingen även ett verktyg för den fortsatta utvecklingen av butiken, säger Fredrik Eriksson.

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete.

Juryn tittar särskilt på nytänkande, kvalitetshöjande insatser, personalens engagemang och ett kundorienterat perspektiv. Juryarbetet sker i flera steg för att slutligen kunna presentera tre finalister i varje kategori. Vinnarna utses och koras sedan vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm i den 27 april 2015. Varje vinnare får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium på 25 000 kr och exklusivt diplom. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Mer information om Arla Guldko och tävlingsanmälan finns på: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Larm, ansvarig Arla Guldko
Tel: 08-789 54 91, 070-689 54 91
fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods 
Tel: 08-789 52 13, 0768-798 513  
mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76