Semifinalisterna utvalda till Arla Guldko 2015

Lästid
2 min
Semifinalisterna utvalda till Arla Guldko 2015
Publicerad
17 december 2014
Kontakter:
Presskontakt

Nu är första delen av juryns arbete för [Arla Guldko](http://www.arla.se/guldko) 2015 klar. Semifinalisterna har utifrån tydliga kriterier valts ut i de fem olika tävlingskategorierna. Nästa steg i tävlingen är att utse tre finalister i varje kategori som går vidare till den stora finalgalan den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Semifinalisterna representerar allt från en skola i söder till en dagligvarubutik i norr. Ett djupt engagemang och drivkraften att sprida matglädje är det som förenar alla. Det är sextonde året vi genomför Arla Guldko och konkurrensen blir allt tuffare. Därför är det extra viktigt med ett professionellt juryarbete. Vi har mycket kompetenta jurygrupper, med bland annat några av Sveriges stjärnkockar. Juryarbetet pågår under flera veckor, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko, ofta kallad ”matbranschens Oscar”, är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.

Nästa steg i tävlingen är att under januari utse tre finalister i varje kategori. Dessa går sedan vidare till den stora finalen den 27 april 2015 i Stockholm.

Här är samtliga semifinalister till Arla Guldko 2015:

Bästa Miljöarbete
Husmor Lisa AB, Vaxholm
Virginska Skolrestaurangen, Örebro
Yasuragi och Nordic Choice Hotels, Stockholm
Lina Hage / Kostenheten, Södertälje
Skolrestaurangerna i Örebro
Ecoviva, Hägersten
Östarps Gästgivaregård, Blentarp
Ica Gruppen, Stockholm
Green Matmarknad, Malmö
Ekodirekt Stockholm

Bästa Matglädjeskola
Rudbeckianska Gymnasiet, Västerås
Ekenässjöns skola Fyrklövern, Ekenässjön
Hagabogsskolan Kristallen, Karlstad
Oscar Fredriksskolan, Göteborg
Brunnsboskolan El Cielo, Hisings Backa
Virginska skolan, Örebro
Lina Grundskola, Södertälje
Utsäljeskolan, Huddinge
Ekenäs/Västraskolan, Eslöv
Brottkärrsskolan, Hovås

Bästa Snabbmål
Nordic Street Food, Malmö
Snack Bar (K25), Stockholm
Indian Street Food, Stockholm
Noodle Mama, Stockholm
Krubberiet, Länna
Kalf & Hansen, Stockholm
Korv me mos, Tvååker
Babas Burgers & Bite, Rågsved
Love Food Café, Stockholm
Falafelbaren, Stockholm
Le Truck, Sköndal

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckan, Lagan
Guldgruvan, Skummeslövsstrand
Hästeviks förskola, Torslanda
Kanonen, Åkers Styckebruk
Kompassen, Nyköping
Lekbacken, Alvesta
Skogens förskola, Bandhagen
Skogsbacken, Strängnäs
Tessins förskola, Nyköping
Trollet, Kalmar

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Kungsbacka, Kungsbacka
COOP City, Kristianstad
Green Matmarknad, Malmö
Daglivs, Stockholm
ICA Supermarket Esplanad, Sundsvall
Hemköp Hornstull, Stockholm
8T8 Mariatorget, Stockholm

Kontaktuppgifter till alla semifinalister finns i bifogad lista ”Arla Guldko 2015 semifinalister”.

Om Arla Guldko
Arla Guldko instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För mer information:
Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727