Nu lanseras Arla Svenskt Smör Havssalt – smakhöjaren till vårens primörer

Lästid
1 min
Nu lanseras Arla Svenskt Smör Havssalt – smakhöjaren till vårens primörer
Publicerad
11 februari 2014
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanseras Arla Svenskt Smör Havssalt 250 g. En naturligt god kombination av kärnad svensk färsk grädde och krispiga kristaller av havssalt. Smöret passar utmärkt som tillbehör till vårens primörer, fisk och kött men även som pålägg till nybakat bröd.

Det är något speciellt med årets första skörd. Den första sparrisen och den första färskpotatisen skördas i Skåne och på Gotland, i början av maj. Primörernas smaker kan enkelt framhävas och förstärkas med en klick Arla Svenskt Smör Havssalt.

Svenskt Smör har sedan lång tid tillbaka haft en tydlig plats i de flesta svenska hushåll och varit ett självklart val för matlagning med det lilla extra. Som en tillökning till sortimentet kommer nu den första premiumprodukten, Arla Svenskt Smör Havssalt. Kombinationen av havssalt och smör förhöjer smaker och fungerar perfekt som en huvudbärare till goda råvaror, som tillbehör till primörer och som pålägg till det nybakade brödet, men det är också lika gott som ingrediens i matlagning.

– Vårt klassiska smör brukar ofta spela en huvudroll i riktigt god matlagning. Inte lika ofta brukar Svenskt Smör ställas fram på matbordet och serveras direkt till maten. Svenskt Smör Havssalt är däremot perfekt att ställa fram på matbordet. Med en liten klick på färskpotatisen, den grillade sparrisen, ugnsbakade laxen och nybakade brödet har du med enkla medel skapat något magiskt gott, säger Karin Rosendahl, Produktchef, Arla Foods.

Arla Svenskt Smör är det mest köpta varumärket för smör. Arla Svenskt Smör Havssalt kommer att säljas i butiker runt om i Sverige från och med vecka sju.

Fakta om Arla Svenskt Smör Havssalt
Arla Svenskt Smör Havssalt är kärnad på färsk svensk grädde. Saltet i produkten är naturligt havssalt. De krispiga havssaltskristallerna är större än dem som används i övriga Svenskt Smör produkter och ger extra god sälta.

Förpackning: 250g, Förvaras vid högst +8°C, Fetthalt 81 %.

Ingredienser: Pastöriserad grädde, mjölksyrakultur, havssalt 1,8 %.

Rekommenderat pris: cirka 25 kronor

För mer information, produktprover eller högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Karin Rosendahl, Produktchef Arla Foods
Tel: 08-789 55 36, 070 848 43 01
E-post: karin.rosendahl@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13
E-post:mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76