Arlas nya kokbok sätter smak på sommaren

Lästid
2 min
Arlas nya kokbok sätter smak på sommaren
Publicerad
07 maj 2014
Kontakter:
Presskontakt

Nu släpper Arla den fjärde och avslutande delen i sin serie med säsongsinriktade kokböcker. I*Sommarmat från Arla Köket* har Arla samlat över hundra sommarrecept där de råvaror vi längtat allra mest efter står centrum. Recepten är indelade i fem kapitel: **Sommarfesten, Grillat, Semestermaten, Frossa i frukt och bär** samt*Svalkande toner* **.** Kokboken ges ut i samarbete med Bonnier Fakta och finns till försäljning i handeln från mitten av maj 2014.

Svensk sommar - nu står dörrarna till naturens skafferi äntligen på vid gavel. Vår varmaste årstid bjuder på några av våra mest efterlängtade råvaror som svenska jordgubbar, nyskördade majskolvar och färskpotatis. Sommarmat från Arla Köket är full av inspiration till sommarmatlagningen med enkla, användbara recept, anpassade efter sommarens alla tillfällen såsom lata semesterdagar i solen, grillkvällar i trädgården eller midsommarfesten.

– Att välja de råvaror som är i säsong är den enklaste vägen till att laga god mat och ett bra sätt att visa miljön lite hänsyn. I Sommarmat från Arla Köket har vi samlat våra bästa sommarrecept och tips för att ta tillvara årstidens alla fantastiska råvaror, säger Catarina Molin Österlund, ansvarig för recept och matinspiration på Arla.

Arla Köket har i över 30 år inspirerat svenska folket genom att ta fram omtyckta och användbara recept för alla tillfällen. Recepten är alltid noggrant utvalda och provlagade för att ge en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsats. Det gör det enkelt att lyckas i köket. De tre tidigare böckerna i Arla Kökets kokboksserie har blivit en stor succé och inspirerat många att ta tillvara på de olika säsongernas guldkorn. Nu har turen kommit till sommarmaten.

– Det är lätt att laga god mat under sommaren! Även den enklaste sallad kan bli till en fest när råvarorna kommer till sin fulla rätt. Sommarens råvaror inspirerar till ny användning och det är nu vi skapar nya smakminnen som varar länge, säger Catarina Molin Österlund.

Sommarmat från Arla Köket är den fjärde och sista i en serie av fyra inspirerande och användbara säsongskokböcker: Höstmat, Vintermat, Vårmat och Sommarmat. Boken, som ges ut i samarbete med Bonnier Fakta, är inbunden och finns till försäljning hos bokhandlare över hela Sverige, i dagligvaruhandeln samt på e-handelssajter som adlibris.se och bokus.com från mitten av maj, 2014. Ordinarie cirkapris är 198 kronor.

Exempel på rätter från Sommarmat från Arla Köket
Flädersill, Krämig ost- och basilikasill, Gräslöks- och citronsill, Medelhavspaj, Kalvfärsbullar, Rostbiffsallad, Coleslaw på primörer, Varianter på kryddsmör, Fransk bondsallad med kyckling, Matvetesallad med lax och sockerärter, Pavlova med bärgrädde, Frisk rabarber- och jordgubbssmoothie, Iste med grönt te och citron

För mer information kontakta:
Catarina Molin Österlund, ansvarig för recept & matinspiration på Arla
Tel: 08-789 55 72, 073-409 55 72
E-post: catarina.molin.osterlund@arlafoods.com

För praktiska frågor, recensionsexemplar av kokboken (från vecka 20), recept för publicering, högupplösta bilder etc. kontakta:
Elin Eriksson, presskontakt Prat PR
Tel: 0704 22 89 50
E-post: elin.eriksson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76