Arlas 2013 – rapporter att ladda ner

Lästid
1 min
Publicerad
27 februari 2014
Kontakter:
Presskontakt

Arla offentliggjorde på torsdagen årsredovisningen för 2013 samt företagets CSR-rapport, som visar hur verksamheten levde upp till sitt sociala, etiska, miljömässiga och ekonomiska ansvar. Till exempel fortsatte Arla att minska utsläppen av växthusgaser, trots ökande produktion.

Arlas högsta beslutande organ, representantskapet, godkände vid sitt möte i Halmstad i Sverige under onsdagen och torsdagen koncernens bokslut för 2013.

En global tillväxt lyfte årsresultatet och Arla redovisade en stärkt balansräkning och den högsta intjäningen till ägarna Arlabönderna någonsin. Anledningarna är främst en starkare verksamhet i Europa, stigande värlsmarknadspriser och en betydande ökning på Arlas tillväxtmarknader utanför EU. Disponeringen av resultatet, som representantskapet nu godkänt, innebär att 900 miljoner danska kronor går tillbaka till Arlabönderna. Årsredovisningen 2013 finnshär.

Samtidigt presenteras också Arlas CSR-rapport, Vårt ansvar, med aktuella exempel från Arlas CSR-arbete över hela världen.

  • Att vara ansvarsfull är en av de fyra hörnstenarna i vår identitet som företag. Som ett av världens största mejeriföretag med mjölkbönder som ägare i sex länder kan vårt sätt att bedriva ansvarsfullt företagande verkligen göra skillnad. Samtidigt finns vi i fler länder än någonsin tidigare, vilket ger oss både utmaningar och möjligheter, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

CSR-rapporten finns att ladda ned här. Den innehåller bland annat information om Arlas klimatpåverkan, som fortsatte att minska under förra året, trots att produktionen ökade. Sedan 2005 har Arlas totala utsläpp av växthusgaser minskat med 11 procent sedan 2005. Arla är därmed på god väg att nå målet att minska utsläppen av växthusgaser med 25 procent till 2020. Andra exempel är Arlas nya kommitté för efterlevnad och kontroll av vår etiska affärsprinciper och arbetet med att öka andelen kvinnor i styrelsen och på de högsta chefsnivåerna.

Presskontakt:
Claes Henriksson, presschef Arla Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76