Arla tillsätter ny chef för den danska verksamheten

Lästid
1 min
Publicerad
19 augusti 2014
Kontakter:
Presskontakt

Tomas Pietrangeli har utsetts till ny vd för Arla Danmark. Han kommer från ett jobb som vd för Reckitt Benckiser, och kommer att börja sin nya roll på Arla senare i år.

Tomas Pietrangeli, 42, har bred erfarenhet från andra företag inom snabbrörliga konsumentvaror, som P&G, Gillette, och Royal Unibrew.

  • Tomas har med sig spännande kompetens från att jobba med snabbrörliga konsumentvaror in i sin nya roll. Jag ser fram emot att se honom använda den när han ska fortsätta det solida arbete vår danska verksamhet levererar, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

  • Jag ser verkligen fram emot att ta mig an rollen som vd för Arla Danmark, som jag anser vara Danmarks starkaste och mest spännande livsmedelsföretag. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla den danska verksamheten tillsammans med teamet på Arla Danmark, säger Tomas Pietrangeli.

När Peter Giørtz-Carlsen nyligen lämnade sin position som vd för Arla Danmark och tog rollen som vd för Arla Storbritannien, såg Arlas koncernledning möjligheten att se över den framtida ledningsstrukturen för alla tre nordiska kärnmarknaderna – Sverige, Danmark och Finland.

Henri de Sauvage, vd för Arla Sverige och som redan representerar Sverige och Finland i koncernledningen kommer också att representera den danska verksamheten från 2015. 2013 var Arlas omsättning i Sverige cirka 11.6 miljarder danska kronor, medan omsättningen nådde cirka 6,6 miljarder danska kronor i Danmark och cirka 2,7 miljarder i Finland. Presskontakt:
Claes Henriksson, presschef Arla Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlfoods.com 

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76