​Arla omstrukturerar brittisk organisation

Lästid
1 min
​Arla omstrukturerar brittisk organisation
Publicerad
27 november 2014
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods UK vill genomföra en större omorganisation för att utveckla verksamheten. Enligt ett förslag som presenterades på torsdagen försvinner omkring 100 tjänster och fokus ökas på bland annat marknadsföring och innovation.

De senaste åren har Arla investerat över 500 miljoner pund i verksamheten i Storbritannien för att skapa den plattform som företaget nu verkar ifrån. Detta har skett dels genom fusionen med Milk Link, öppnandet av världens största konsumtionsmjölksmejeri i Aylesbury, utanför London, samt genom fusioner där Arla nu har cirka 3 200 brittiska mjölkbönder bland kooperativets ägare.

Från denna grund planerar Arla Foods UK nu att omstrukturera verksamheten för att göra den mer effektiv och konkurrenskraftig. Som en del av detta föreslås nedskärningar med omkring 100 tjänster, främst ledningsfunktioner och administrativa funktioner. Några av de viktigaste förändringarna handlar om att stärka fokus på kategorier, marknadsföring och innovation samt skapa en smidigare leveranskedja.

  • Jag vet att vi har många fler möjligheter att driva mejerisektorn vidare framåt och att vi kan göra mejeriprodukter ännu mer spännande för våra kunder och konsumenter. De förändringar vi meddelar ger oss möjlighet att öka innovationen och ännu bättre utnyttja mejeriprodukternas hälsofördelar. Vi har en ambitiös plan för nästa år, vilket bland annat inkluderar ytterligare investeringar i vårt Arlavarumärke och lansering av nya produkter i befintliga och nya kategorier, säger Peter Giørtz-Carlsen, vd för Arla Foods UK.

  • Jag har full förståelse för att detta kan skapa en period av osäkerhet för våra kollegor och deras familjer. Men planerna vi aviserar i dag är nödvändiga för att säkerställa att Arla kan fortsätta att vara det bästa mejeriföretaget i Storbritannien, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Fakta:

  • Storbritannien är Arlas största enskilda marknad (26 procent av omsättningen).
  • Arlas totala omsättning i Storbritannien var 2,6 miljarder euro 2013.
  • Arlas totala antal medarbetare i Storbritannien är cirka 3800.
  • Arla ägs av 13500 mjölkbönder. Cirka 3200 av dem finns i Storbritannien.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76