Arla öppnar ny terminal i Härryda

Lästid
1 min
Publicerad
28 maj 2014
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda mejeriföretaget Arla har tecknat ett avtal med Skanska om bygget av en helt ny terminal i Härryda. Terminalen ska förse butiker och restauranger i Stor-Göteborg med mejeriprodukter och väntas kunna öppnas i februari nästa år.

  • Göteborg är viktigt för oss och genom den nya terminalen kan vi ge fortsatt bra service till kunder och konsumenter i hela området, säger Henri de Sauvage, vd för Arla i Sverige.

Totalt kommer 55 personer att jobba på terminalen, som ligger nära Riksväg 40 i Mölnlycke Företagspark i Härryda kommun.

  • Vi är mycket nöjda med den geografiska placeringen nära Göteborg och i direkt anslutning till Riksväg 40. Att vi har en lösning där Skanska bygger helt nytt åt oss innebär också att vi kan anpassa fastigheten till våra behov och skapa en modern arbetsplats för våra 55 medarbetare, säger Henri de Sauvage.

Arla kommer att hyra terminalen av Skanska, som sätter igång med bygget redan i augusti. Inflyttning väntas ske i februari nästa år.

  • Det känns mycket bra att Arla valt en helhetslösning med Skanska och att vi nu tillsammans utvecklar den nya terminalen i Mölnlycke Företagspark, ett av Göteborgsområdets bästa lägen för distribution. säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef på Skanska.

Terminalbygget är en del av Arlas Strukturpaket som innehåller omfattande investeringar och effektiviseringar i de svenska produktionen. Strukturpaketet innebär bland annat att produktionen vid mejeriet i Göteborg flyttar till Jönköping i slutet av 2014. Läs mer om det här. Ytterligare information:
Claes Henriksson, presschef på Arla i Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76