Arla köper Falbygdens Ost

Lästid
1 min
Arla köper Falbygdens Ost
Publicerad
16 oktober 2014
Kontakter:
Presskontakt

Arla Sverige köper Falbygdens Ost av livsmedelskoncernen Atria. Köpet ligger i linje med Arlas strategi att driva premiumsegmentet inom ost. Affären är villkorad av godkännande av det svenska Konkurrensverket.

  • Falbygdens Ost är ett strategiskt komplement till Arlas egna ostverksamhet. Beslutet att förvärva Falbygdens Ost är i linje med Arlas strategi, både globalt och i Sverige, att driva premiumsegmentet inom ost. Vi vill härigenom säkra fortsatt lönsam avsättning för våra ägare Arlaböndernas mjölk, säger Henri de Sauvage, vd för Arla Sverige.

Falbygdens Ost har verksamhet i Falköping, där de lagrar och förädlar ost genom till exempel smaksättning och packning. Falbygdens Ost har ingen egen ostproduktion utan köper ost från andra tillverkare. Falbygdens Ost har cirka 100 anställda, omsätter cirka 470 miljoner SEK och ägs idag av Atria Sverige, som i sin tur ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Abp.

  • Medarbetarna på Falbygdens Ost har mycket gedigna kunskaper om ost och dessutom starka säljkanaler för premiumost. De står för en stolt osttradition som vi nu vill bygga vidare på. Falbygdens Ost har en stark bas i sina varumärken och samarbeten med kända ostproducenter i andra länder. Med Arlas innovations- och produktionskunnande, marknads- och säljkanaler kan vi tillsammans utveckla både kunders och konsumenters passion och intresse för ost, säger Henri de Sauvage.

Arla övertar Falbygdens Ost efter Konkurrensverkets beslut, dock tidigast den 7 januari 2015. Efter myndighetens beslut kan lokala fackliga förhandlingar ske. Köpeskillingen är inte offentlig.

Fakta Falbygdens ost

  • Antal medarbetare: cirka 100
  • Äger en fastighet samt hyr en byggnad för lagring, bitning och förpackning av ost i Falköping  Omsättning: cirka 470 miljoner SEK
  • Har ett sortiment som omfattar cirka 350 artiklar
  • Varumärken : Falbygdens Rekommenderar, 1878, Morfars, Birger Jarl, Arn och Viking.

Presskontakt

Claes Henriksson, presschef Arla Sverige, 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76