Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Hållbarhetsarbete som är självklart för alla medarbetare. Det resulterar nu i en finalplats för Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels i den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Miljöarbete. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

För drygt två år sedan var verksamheten Svanenmärkt och ISO 14001-certifierad. Det räckte inte. Idag jobbar alla på Yasuragi Hasseludden efter konceptet ”Feel good, Do good”. Det handlar om att nå en hållbar livsstil som involverar ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet och hållbart ledarskap. Yasuragi ingår i Nordic Choice Hotels-kedjan som arbetar systematiskt med hållbarhet. Men Yasuragi är bäst i klassen. Det bevisades när de nyligen fick ta emot hotellkedjans eget stora hållbarhetspris. Nu kanske Arla Guldko står näst i tur.

  • Arla Guldko är ett åtråvärt hållbarhetspris och det är så inspirerande att vara med. Och det är bara tack vare vår fantastiska personal som vi har kommit så här långt. Alla som arbetar här ser hållbarhetsarbetet som självklart, att allt går att förbättra, att allt är möjligt, säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi Hasseludden.

Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels är en av tre finalister i kategorin Bästa Miljöarbete. De två andra är Södertälje kommun med Rosenborgsenheten och Way Out West, Göteborg. Juryn består av stjärnkocken Magnus Ek, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Miljöarbete.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori mottar statyetten Arla Guldko, ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Caroline Strindmar, Hållbarhetsansvarig Yasuragi Hasseludden,
Tel: 08-747 62 93, 072-51 33 807, caroline.strindmar@yasuragi.se

Kersti Olophsdotter, Pressansvarig Yasuragi Hasseludden,
Tel: 08-747 69 21, 072-23 30 528, kersti.olophsdotter@yasuragi.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.