Way Out West i Göteborg vinner Arla Guldko 2014 Bästa Miljöarbete

Lästid
1 min
Way Out West i Göteborg vinner Arla Guldko 2014 Bästa Miljöarbete
Publicerad
07 april 2014

Hållbarhetsarbete med målet att det blir en roligare fest tog Way Out West i Göteborg hela vägen till vinst i **Arla Guldko 2014** i kategorin **Bästa Miljöarbete**. Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Det här är givetvis ett stort erkännande. Vi kanske kan inspirerar andra lite mer och göra världen lite bättre. Och vi borde kanske göra en barnfestival, säger Niklas Lundell, ansvarig för festivalrelationer på Luger.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Way Out Wests vinst lyder:

Med självklarhet, medvetenhet och en tydlig vilja som bottnar i genuint engagemang görs hållbara val möjliga i ett sammanhang där de faktiskt ännu är ovanliga.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Miljöarbete är Södertälje kommun med Rosenborgsenheten i Södertälje och Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels i Saltsjö-Boo.

Juryarbetet för Bästa Miljöarbete började redan före jul och man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Maria Ivansson, Lunds Kommun, Projektledare ekologisk mat, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Miljöarbete, David Kallòs, Maryhill Mat och Möten/ Berlin Bar Lund, Magnus Ek, Kock Oaxen Krog & Slip, Per Rosengren, Saltå Kvarn AB, samt Anna-Karin Modin-Edman och Dick Due-Pedersen, Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Way Out West, Göteborg
Bästa Matglädjeskola: Fornuddens skola, Tyresö
Bästa Snabbmål: K25, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Ängdala förskola, Höllviken
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

För ytterligare information kontakta:
Niklas Lundell, festivalrelationer, Luger
Tel: 08-578 679 01, niklasl@luger.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Högupplösta filmklipp (med B-roll) på finalister och från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla Filmer på finalister och Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play http://www.arla.se/arla-play/ och Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige