Way Out West finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
Way Out West finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Med inställningen att festen blir roligare om den är hållbar kan man komma långt. Way Out West-festivalen har gått ända till final i den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Miljöarbete. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Way Out West är en festival som sedan 2007 årligen arrangeras i Göteborg av företaget Luger. Redan från start var miljöarbetet i fokus och har sedan dess bara växt. Idag är festivalen ISO14001-certifierad, endast vegetarisk mat serveras och genom en energiomställning tillsammans med Göteborgs Stad och Göteborgs Energi kan det fasta elnätet användas på festivalen istället för energislukande elaggregat. Arrangören har samarbete med bland annat SJ för rabatterade tågresor till festivaler, med återvinningsföretag som återvinner avfallet från festivaler till biogas som går till värmeverket på närorten och driver fordonen på festivalplatsen.

  • Festen bli roligare när man kan festa med gott samvete. Vi vill skapa något bättre, något som ligger i samtiden. Och det gör hela hållbarhetstänket, säger Niklas Lundell, ansvarig för festivalrelationer på Luger.

Way Out West är en av tre finalister i kategorin Bästa Miljöarbete. De två andra är Södertälje kommun med Rosenborgsenheten och Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo. Juryn består av stjärnkocken Magnus Ek, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Miljöarbete.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori mottar statyetten Arla Guldko, ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Niklas Lundell, festivalrelationer, Luger
Tel: 08-578 679 01, niklasl@luger.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.