K25 i Stockholm vinner Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål

Lästid
1 min
K25 i Stockholm vinner Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål
Publicerad
07 april 2014

Att kombinera högklassisk mat med enkelhet var ett vinnande recept. K25 i Stockholm tog hem vinsten i **Arla Guldko 2014** i kategorin **Bästa Snabbmål**. Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

- Det känns väldigt bra. K25 är en mathall, med 11 olika ställen och jag tror att samtliga kommer tycka att det här är väldigt roligt, Ricard Constantinou, ägare av K25.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till K25s vinst lyder:

*”*Vinnaren representerar något helt nytt på den svenska snabbmålshimlen. Tack vare ett fingertoppskänsligt entreprenörskap i sann pionjäranda, har Sverige begåvats med ett nytt, fräscht och spännande koncept som andas modern snabbmat à la 2000-talet. Sverige behöver fler sådana här koncept där det är varierat, gott, snabbt och enkelt att handla.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Matglädjebutik är ICA Stop i Täby och M.A.T i Helsingborg.

Juryarbetet för Bästa Snabbmål började redan före jul och man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Malin Talcoth, Gourmetkorv i Göteborg, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål, Malin Söderström, kock, restaurang Moderna Museet, Anders Örnevall, tidningen Fastfood, samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Way Out West, Göteborg
Bästa Matglädjeskola: Fornuddens skola, Tyresö
Bästa Snabbmål: K25, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Ängdala förskola, Höllviken
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

För ytterligare information kontakta:
Ricard Constantinou, ägare, K25, Stockholm
Tel: 0709-29 99 80, ricard@panini.nu

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Högupplösta filmklipp (med B-roll) på finalister och från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla

Filmer på finalister och Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play http://www.arla.se/arla-play/ och Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige