K25 i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
K25 i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Nio högklassiga restauranger skapar tillsammans ett modernt matforum med mat för alla. K25 i Stockholm är nu i final den nationella tävlingen [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/guldko/) i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Målet var att skapa något nytt som inte funnits i Stockholm tidigare. Maten skulle vara högklassisk, lika enkel att äta på plats som att ta med sig. Gästerna skulle uppleva en urban känsla i en spännande och attraktiv miljö. Resultatet blev K25, mitt i Stockholm. Grundaren är Ricard Constantinou, som bland annat äger Panini Internazionale. På K25 kan man idag välja bland restaurangerna Vigårda, Fabrique, Panini Internazionale, Zoccalo, Yoi, Hattori Sushi Devil, Lisapåväg, Beijing8, Grekturken, Combo och Kura Café. Och fler restauranger står på kö, intresset är stort.

  • K25 är något helt nytt. Miljön är unik, allt är tillverkat för hand. Maten som serveras är fantastisk, så jag är mycket nöjd, säger Ricard Constantinou.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Bun Bun Truck i Stockholm och El Taco Truck i Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Malin Söderström, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Snabbmål 2013.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.

Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Ricard Constantinou, ägare, K25, Stockholm
Tel: 0709-29 99 80, ricard@panini.nu

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.