ICA Stop i Täby finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
ICA Stop i Täby finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Matintresserad och kunnig personal driver på arbetet med matglädje. ICA Stop i Täby är nu en av finalisterna i den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjebutik.Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

”Välkommen till saluhallen” står det vid entrén och det första kunden möts av är en 42 meter lång, välfylld färskvarudisk. Är man osäker på vad man ska välja av allt detta, delar den matintresserade och kunniga personalen gärna med sig av goda tips. Ambitionen är att även kunna erbjuda lite ovanliga produkter, inte för att de ska bli storsäljare utan för att de inspirerar kunderna. Från torsdag till söndag finns en värd i butiken med uppgift att hjälpa kunderna, svara på frågor och bjuda på recept. Mitt i butiken finns en restaurang där man kan pausa och kanske avnjuta ett ostron och ett glas vin. Nyligen införde man packare vid kassorna, allt för att underlätta för kunderna

  • Kunderna är mycket mer medvetna idag när det gäller mat. De har rest och testat nya smaker. Kunderna förväntar sig att vi kan mat. Därför är vår personal det absolut viktigaste för att få långa kundrelationer, säger Linda von Beetzen, butikschef ICA Stop.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik är ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje och M.A.T i Helsingborg. Juryn består av stjärnkocken Fredrik Eriksson, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Matglädjebutik 2013.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.

Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Linda von Beetzen, ICA Stop, Täby
Tel: 08-562 51 867, linda@icastop.com

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsskolan, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.