ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjebutik

Lästid
2 min
ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjebutik
Publicerad
07 april 2014

Satsningen på färskvaror, egen produktion och personligt engagemang gav resultat. ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje tog hem vinsten i **Arla Guldko 2014** i kategorin **Bästa Matglädjebutik**. Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Det här känns så bra! Att vi har lyckats, hittat rätt och lyssnat på kunderna. Ett kvitto på att vi jobbar rätt – dagligen! Och att vi lyssnar på vår personal och låter personalen utvecklas åt rätt väg hela tiden, säger Patrick Eriksson, butikschef på ICA Kvantum Flygfyren.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till ICA Kvantum Flygfyrens vinst lyder:

*”*Årets vinnare är inte bara en butik utan även en träffpunkt. Här möter ytterligheterna varandra, både i erbjudandet och bland kunder. Som besökare överraskas man av ett imponerande utbud av lokal produktion och egenproducerat, i perfekt symbios med det som förväntas. Slentrian och inköpslistor möter inspiration och glädje att prova nytt. Här finns den enkla vardagsmaten som förhöjs med egenhändigt gjorda klassiker vid sidan om utbudet och upplevelsen inför fredagsinköpen. Vinnaren är en butik som ger inspiration alla dagar i veckan och som genom sitt engagemang visar på stor kärlek för maten, råvarorna, hantverket och konsten att sälja mat.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Matglädjebutik är ICA Stop i Täby och M.A.T i Helsingborg.

Juryarbetet för Bästa Matglädjebutik började redan före jul och man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Fredrik Edin, Kampanjansvarig, Menigo, Eric Persson, matkommunikatör & konceptutvecklare, Crossover Creative, STHLM, Fredrik Eriksson, kock, driver restaurang Långbro Värdshus, samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg, Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Way Out West, Göteborg
Bästa Matglädjeskola: Fornuddens skola, Tyresö
Bästa Snabbmål: K25, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Ängdala förskola, Höllviken
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

För ytterligare information kontakta:
Cilla Wahlgren, ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
Tel: 070-543 01 22, cilla.wahlgren@kvantum.ica.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Högupplösta filmklipp (med B-roll) på finalister och från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla Filmer på finalister och Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play http://www.arla.se/arla-play/ och Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige