ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Ombyggnad av butiken satte extra fart på arbetet med matglädje. Nu är ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje i final den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Förra året byggdes ICA Kvantum Flygfyren om och man satsade mycket på att lyfta fram färskvarorna och utöka den egna produktionen. Bland annat säljer man nu sina egna delikata korvar. I köket lagar kockar och kallskänkor allt från morgonfrallor och dagens lunch till festmenyer och smörgåstårtor. Butikens egna matlådor har blivit stor succé. Har man frågor om innehållet är det bara att fråga någon av kockarna. Den egna produktionen minskar svinnet, man kan ta tillvara allt. Butiken har även en svinnansvarig som är kock.

  • Vi är så stolta över vår butik, vår personal och den egna produktionen. Våra kunder kan fråga personalen om vad som helst, alla går in för arbete med hull och hår, säger Cilla Wahlgren, butikskommunikatör på ICA Kvantum Flygfyren.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik är ICA Stop i Täby och M.A.T i Helsingborg. Juryn består av stjärnkocken Fredrik Eriksson, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Matglädjebutik 2013.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Cilla Wahlgren, ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
Tel: 070-543 01 22, cilla.wahlgren@kvantum.ica.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.