Guldhedskolan i Göteborg finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
Guldhedskolan i Göteborg finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Ett brinnande intresse för matglädje och engagemanget att göra det lilla extra i köket utgör grunden i arbetet för kockarna i Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba i Göteborg. Det har nu gett dem en plats i finalen i den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjeskola. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

I köket på Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba lagar fyra kockar 900 portioner varje dag.

Då serveras flera varma rätter och en stor salladsbuffé för att alla elever ska kunna hitta något de tycker om. Med gröna onsdagar och nästan hälften ekologiska råvarorna arbetar dem vad de anser vara sin viktigaste uppgift - att laga bra mat som barnen tycker om så att de är mätta när de lämnar skolrestaurangen.

- Matglädjen är det viktigaste av allt. Det kräver lite extra arbete med det är det absolut värt. När vi har roligt i köket och lägger ner både hjärta och själ så smittar det av sig på barnen. Att serva barnen är ju vårt jobb, säger Annika Ramm, kock på La Bamba.

Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba är en av tre finalister i kategorin Bästa Matglädjeskola. De två andra är Fornuddens skola i Tyresö och Vallens miljöskola i Kovland. Juryn består av stjärnkocken Paul Svensson, representanter från matbranschen, Arla och 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Matglädjeskola.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori mottar statyetten Arla Guldko, ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Annika Ramm, kock, Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba
Tel: 031-365 74 94, annika.ramm@centrum.goteborg.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.