Fornuddens skola i Tyresö vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeskola

Lästid
1 min
Fornuddens skola i Tyresö vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeskola
Publicerad
07 april 2014

Med skolmat ut över det vanliga, all mat lagad från grunden och med matglädje som ledord tar Fornuddens skola i Tyresö hem vinsten i **Arla Guldko 2014** i kategorin **Bästa Matglädjeskola**. Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Vinsten betyder jättemycket. Barnen på skolan har frågat ända sedan i januari när finalen är. När den nu äntligen har varit tar vi med oss Guldkon hem. Vi vet inte riktigt hur vi ska fira än, men självklart ska vi och hela skolan fira, säger Gösta Rik, kock på Fornuddens skola.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Fornuddens skolas vinst lyder:

*”*Det här är skolrestaurangen som håller dörren öppen på vid gavel hela dagen, och där gästernas lust och nyfikenhet på nya smakupplevelser är både mål och mening med verksamheten. Alla är välkomna och allt är möjligt i köket som slår knockout på ordet matglädje.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Matglädjeskola är Guldhedskolan i Göteborg och Vallens miljöskola i Kovland.

Juryarbetet för Bästa Matglädjeskola började redan före jul och man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Carina Andersson - Fågelviksgymnasiet i Tibro, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjeskola, Paul Svensson - stjärnkock, Annika Unt Widell - Skolmatens Vänner, Agneta Renmark - dietist och frilansjournalist samt Johnny Boman - Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Way Out West, Göteborg
Bästa Matglädjeskola: Fornuddens skola, Tyresö
Bästa Snabbmål: K25, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Ängdala förskola, Höllviken
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

För ytterligare information kontakta:
Gösta Rik, kock, Fornuddens skola
Tel: 08-578 278 07, gosta.rik@utb.tyreso.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Högupplösta filmklipp (med B-roll) på finalister och från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla Filmer på finalister och Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play http://www.arla.se/arla-play/ och Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige