El Taco Truck i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
El Taco Truck i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Målet var att introducera det vällagade mexikanska köket i Stockholm. Med El Taco Truck har man kommit en bra bit på väg. El Taco Truck har nu gått vidare till final i den nationella tävlingen [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/guldko/) i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Grundarna Nikola Adamovic och Niklas Bolle har båda lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Båda har också jobbat i USA där de uppskattade vällagad gatumat, street food, och det mexikanska köket. När de kom hem upptäckte att det att inget av detta existerade i Sverige. Så de startade El Taco Truck, en liten lastbil med genuin mexikansk mat. Nu efter cirka fem år är El Taco Truck mycket populär. Via Facebook kan man dagligen följa var i Stockholm de befinner sig. De parkerar där det finns mycket folk i rörelse och matgästerna tycker att det är gott, enkelt och lättillgängligt.

  • Vi är stolta över att vi faktiskt har varit med och startat street food, en ny marknad i Sverige. Och att vi bidrar till att fler får uppleva hur genuin mexikansk mat kan smaka, säger Nikola Adamovic.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Bun Bun Truck i Stockholm och K25 i Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Malin Söderström, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Snabbmål 2013.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori mottar statyetten Arla Guldko, ett utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Madeleine Karlberg, El Taco Truck, Stockholm
Tel: 0704-03 02 92, madeleine@eltacotruck.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenborgsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T (City Gross), Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.