Bun Bun Truck i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014

Lästid
2 min
Bun Bun Truck i Stockholm finalist i Arla Guldko 2014
Publicerad
31 januari 2014

Smakrika vietnamesiska baguetter serverade från en liten lastbil. Konceptet har gett Bun Bun Truck i Stockholm en finalplats i den nationella tävlingen [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/guldko/) i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Kristofer Lund, Anders Gabrielsson och Martin Lagerberg hade under några år framgångsrikt drivit en restaurang och nu ville de göra något nytt och enklare. Det blev Bánh Mì, baguetter med ursprung från Vietnam, serverade från en liten lastbil som fick namnet Bun Bun Truck. Sedan april förra året har de funnits på platser i Stockholm där människor rör sig, på gator, torg och festivaler. Via Facebook och Twitter får man dag för dag veta var de parkerar. Bun Bun Truck serverar än så länge fyra varianter av Bánh Mì: brässerad fläsksida, citrongräsmarinerad kyckling, grillad tofu och klassikern med tre sorters kallskuret. Vietnameser som bosatt sig i Sverige ger smörgåsarna högsta betyg.

  • Vi har blivit väldigt väl bemötta och har många stammisar. Vi tycker själva att Bánh Mì är en otrolig smakupplevelse med syrliga och söta smaker tillsammans med krispigt innehåll. Det här är än så länge ett sidoprojekt men det kan säkert växa, Stockholm verkar vara redo för foodtrucks nu, säger Kristofer Lund.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är El Taco Truck i Stockholm och K25 i Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Malin Söderström, representanter från matbranschen och Arla samt 2013 års vinnare av Arla Guldko Bästa Snabbmål 2013.

Det är femtonde året i rad som Arla Guldko, matbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, genomförs. Syftet är att lyfta fram och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Tävlingens fem kategorier är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik.

Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt ett exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.

Mer om tävlingen och finalisterna: www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Kristofer Lund, grundare och delägare, Bun Bun Truck, Stockholm
Tel: 070-471 04 85, info@bunbun.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Här är samtliga finalister i Arla Guldko 2014:

Bästa Miljöarbete
Södertälje kommun med Rosenlundsenheten, Södertälje
Way Out West, Göteborg
Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels, Saltsjö-Boo

Bästa Matglädjeskola
Fornuddens skola, Tyresö
Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba, Göteborg
Vallens miljöskola, Kovland

Bästa Snabbmål
Bun Bun Truck, Stockholm
El Taco Truck, Stockholm
K25, Stockholm

Bästa Matglädjeförskola
Bergalyckans förskola, Lagan
Lekbackens förskola, Alvesta
Ängdala förskola, Höllviken

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
ICA Stop, Täby
M.A.T, Helsingborg

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.