Ängdala förskola i Höllviken vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola

Lästid
1 min
Ängdala förskola i Höllviken vinner Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola
Publicerad
07 april 2014

Ängdala förskola i Höllviken har länge arbetet målmedvetet för att skapa matglädje och ökad kunskap om mat hos förskolebarnen. Det har nu gett dem vinsten i **Arla Guldko 2014** i kategorin **Bästa Matglädjeförskola**. Priset delades ut under måndagskvällen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Känns helt galet och jätteroligt! Det har varit en lång process som vi har kommit i mål med. Nu väntar nya utmaningar. Jättespännande. Vi har mer att ge, säger Magnus Holmberg, kock på Ängdala förskola.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Ängdala förskolas vinst lyder:

Här ser man varje gäst och lyssnar gärna på alla önskemål. Presentationen av dagens rätt lyfter matglädjen till nya höjder och små hjärtan och hjärnor får all inspiration de behöver. Den röda tråden lyser tydlig genom hela verksamheten.

Övriga finalister i kategorin Bästa Matglädjeförskola är Bergalyckans förskola i Lagan och Lekbackens förskola i Alvesta.

Juryarbetet för Bästa Matglädjeförskola började redan före jul och har pågått under flera veckor då man bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Helena Ingvarsdotter - tidningen Förskola, Markus Aujalay - stjärnkock Winterviken, Karolina Sparring - kock och kokboksförfattare, Linda Pettersson - förskolan Gunghästen, vinnare av Arla Guldko Bästa Matglädjeförskola 2013 samt Leif Olausson och Carina Thorstorp - Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Way Out West, Göteborg
Bästa Matglädjeskola: Fornuddens skola, Tyresö
Bästa Snabbmål: K25, Stockholm
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje

För ytterligare information kontakta:
Magnus Holmberg, kock på Ängdala förskola
Tel: 040-678 33 88, koket.forskola@angdalaskolor.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Foods
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91, fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Högupplösta filmklipp (med B-roll) på finalister och från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla Filmer på finalister och Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play http://www.arla.se/arla-play/ och Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige