Vigårda Barbeque i Stockholm finalist i Arla Guldko 2013: ”Utan matglädje faller allt”

Lästid
2 min
Publicerad
06 februari 2013
Kontakter:
Presskontakt

Vigårda Barbeque erbjuder sina gäster snabbmat med äkthet i alla led. Ett arbete som gett dem en finalplats i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Snabbmål. Vinnarna koras vid den stora finalen i Stockholm den 25 april 2013 . Bakom Vigårda Barbeque står de tre kockarna Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Ålund. Att utveckla den ofta generiska snabbmatsmarknaden har länge varit en dröm. Med stor erfarenhet och framgång inom restaurangvärlden har de med Vigårda Barbeque utvecklat ett helt nytt koncept. Ett koncept som grundar sig i kärleken till god mat, schyssta råvaror, bondgårdar, åkrar och grönsaksland. All mat tillagas från grunden på plats i restaurangen av färska råvaror.

  • Grundidén med Vigårda ligger i att göra något äkta i mötet mellan miljö, mat och människor. Responsen på vårt arbete har varit väldigt positiv. Våra kockar lagar mat av riktiga råvaror och resultatet blir äkta. Det märker våra gäster. Däri ligger framgången säger Melker Andersson, kock/krögare.

Arbetet med Vigårda Barbeque karaktäriseras inte av att vara komplicerat. Med ett traditionellt upplägg och äkta råvaror ligger fokus på att bredda en smal snabbmatsmarknad till något mer. Till en dröm om vad den kan och borde vara.

  • Arla Guldko och Bästa Snabbmål är ett bra initiativ från Arla då snabbmatsrestauranger inte alltid har samma gastronomiska klang som andra restauranger. Att uppmärksamma alla delar av branschen och lyfta matglädjen är viktigt. Matglädje är basen. Utan matglädje faller allt säger Melker Andersson.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Gourmetkorv i Göteborg och Panini Internazionale i Stockholm. Övriga tävlingskategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Förskolekök samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2013 koras vid den stora finalen den 25 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål:

Vigårda Barbeque, Stockholm, Mikaela Ejheden, koordinator, tel. 0732-493767, mikaela.ejheden@gruppf12.com

Gourmetkorv, Göteborg, Malin Talcoth, ägare, tel. 0737-691966, malin@gourmetkorv.se

Panini Internazionale, Stockholm, Ricard Constantinou, ägare, tel. 0709-299980,ricard@panini.nu

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76