Mjukglass hemma - Arla gör det möjligt

Lästid
2 min
Mjukglass hemma - Arla gör det möjligt
Publicerad
11 april 2013
Kontakter:
Presskontakt

Tillsammans med finländarna äter vi svenskar mest glass i hela Europa, drygt 11 liter per person och år*. Fram till nu har mjukglass varit förknippat med sommar och glasskiosker men lagom till vår- och sommarsäsongen lanserar Arla mjukglass för hemmabruk. Nyheterna kommer i smakerna vanilj, jordgubb och choklad och gör det möjligt att njuta mjukglass året om. Finns i butik från vecka 19.

Av den totala glassmarknaden står glass för hemmakonsumtion för 50 procent av volymen**. Men hittills har det inte funnits mjukglass för hemmabruk. Förrän nu. Vecka 19 lanseras tre mjukglassvarianter i butik. Produkten är därmed unik i segmentet glass för hemmabruk.

Mjukglassen är enkel att tillreda. Häll smeten i en bunke och vispa med elvisp i cirka två minuter. Ställ bunken i frysen och frys i minst 3,5 timmar. Ta ut och vispa till en krämig mjukglass. Med glassmaskin tar det endast 30 minuter att göra färdig mjukglass. Vispa, frys och njut helt enkelt!

Smaksätt gärna den frysta mjukglassen efter eget tycke och smak med exempelvis bär, kaksmulor, krossad choklad eller hackade nötter. Mjukglassen är också god att servera som tillbehör till exempelvis kladdkaka och paj eller att avnjutas precis som den är.

– Idag vill vi laga mat från grunden. Och vi ser att även efterrätter är den del av måltiden där konsumenterna fortfarande söker efter enkla lösningar. Därför är det spännande att presentera en helt ny och unik glassupplevelse för hemmakonsumtion. Vår mjukglass är lika enkel att tillreda som god att avnjuta och var och en har möjlighet att sätta sin egen prägel på glassen med olika varianter av strössel och såser, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig för Arla Köket.

Produktinformation
Arla Köket mjukglass är gjord på färsk grädde och lanseras i smakerna vanilj, jordgubb och choklad. De finns i butik från vecka 19 och kommer i smidiga tetraförpackningar om 5 dl (en förpackning blir 6 dl färdig mjukglass). Mjukglassen har ett rekommenderat cirkapris på 29,90 kronor. Mjukglassen har en fetthalt på 5,5-6 procent beroende på sort.

Ingredienser
Klassisk vanilj: Mjölk, grädde, torkad glukossirap, socker 5%, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E472b), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan), arom (bl.a. vanillin), vaniljextrakt.                                      
Somrig jordgubb: Mjölk, grädde, torkad glukossirap, socker 5%, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E472b), naturlig arom, jordgubbsextrakt, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan), arom (bl.a. vanillin), färgämne (karmin).
Krämig choklad: Mjölk, grädde, torkad glukossirap, socker 6%, kakao 2%, mjölkprotein, emulgeringsmedel (E472b), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan), arom (bl.a. vanillin).

* Euromonitor 2010, ** glassriket.se.

För mer information: www.arla.se/mjukglass

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76