Tävla om matbranschens Oscar: Dags för Arla Guldko® 2014

Lästid
2 min
Tävla om matbranschens Oscar: Dags för Arla Guldko® 2014
Publicerad
25 september 2013
Kontakter:
Presskontakt

För femtonde året i rad är det nu dags för skolor, förskolor, restauranger, butiker och storkök att tävla i [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/). Dessutom kan vem som helst nominera dagligvarubutiker, skolor eller förskolor som arbetar extra bra med matglädje. Senast den 30 november ska tävlings- och nomineringsbidragen skickas in. Vinnarna koras vid den stora finalen 10 april 2014.

Tävlingen utgörs som tidigare av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Under de fjorton år som tävlingen genomförts har sammanlagt 65 vinnare av Arla Guldko korats. Vinnarna får stor uppmärksamhet vilket har gett många en extra kick att satsa ännu mer.

  • Att vinna Guldkon ger en oerhörd stolthet hos medarbetarna som får uppmärksamhet och beröm av kunderna och andra i branschen. Motiverade medarbetare är grunden till nöjda kunder och god lönsamhet. Guldkon gör det ännu mer sporrande för alla att göra det där lilla extra, säger Krister Skeppler, butikschef, Sabis Fältöversten, som vann Bästa Matglädjebutik 2013.

Fågelviksgymnasiet i Tibro vann Bästa Matglädjeskola 2013 och blev uppvaktade av såväl tv-team som kommunalråd.

  • Att vara med i Arla Guldko har varit oerhört roligt och ett bra mål för oss att jobba emot. Även om det innebär en del arbete så är det värt varenda minut. Och nu är vi inne på en nytt steg i vår utveckling. Mitt bästa tips till de som funderar på att vara med i tävlingen är att bara ge järnet och ha roligt, säger Carina Andersson, driftansvarig kock på Fågelviksgymnasium.

I juryn för Arla Guldko ingår fem av Sveriges stjärnkockar. En av dem är Markus Aujalay som driver Winterviken.

  • De som tävlar i Arla Guldko är vanliga, hårt arbetande människor som kämpar, ofta med liten budget, för att skapa matglädje. Alla gör ett imponerande jobb. De är riktiga vardagshjältar, säger Markus Aujalay.

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och hållbarhetsarbete.

Juryn tittar särskilt på nytänkande, kvalitetshöjande insatser, personalens engagemang och ett kundorienterat perspektiv. Juryarbetet sker i flera steg för att slutligen kunna presentera tre finalister i varje kategori. Vinnarna utses och koras sedan vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm den 7 april 2014. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium på 25 000 kr och exklusivt diplom. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Mer information om Arla Guldko finns på: www.arla.se/guldko. Nominering och tävlingsanmälan kan göras direkt på sajten. Information om tävlingen och hur man nominerar finns även på Arlas mjölbaksidor.

Bild: Fågelviksgymnasiet i Tibro, vinnare av Bästa Matglädjeskola 2013

För ytterligare information, kontakta:

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods 
Tel: 08-789 52 13, 0768-798 513 
mikael.lindgren@arlafoods.com

Fredrik Larm, ansvarig Arla Guldko
Tel: 08-789 54 91, 070-689 54 91
fredrik.larm@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76