Storbritannien: produktionen i Asby flyttar till Aylesbury

Lästid
1 min
Storbritannien: produktionen i Asby flyttar till Aylesbury
Publicerad
31 juli 2013
Kontakter:
Presskontakt

Arla i Storbritannien, Arla Foods UK plc, har i dag informerat medarbetarna  om inriktningsbeslutet att stänga Ashby (Ashby-de-la-Zouch) mejeri- och distributionsanläggning. Mjölkmängden ska flyttas till Arlas stora mejeri i Aylesbury som just nu byggs utanför London.

Inriktningsbeslutet att stänga dryckesmjölksmejeriet ska nu förhandlas med facket och förväntas medföra att 370 tjänster försvinner. Om förhandlingarna går igenom är planen att flytta produktionen under perioden oktober 2013 till april 2014, då Ashby mejeri stänger.

– Arlas inriktningsbeslut att stänga mejeriet sker dels i samband med att det nya mejeriet i Aylesbury är klart för produktion, dels som ett led i vårt löpande arbete med att ha en effektiv produktion, säger Lars Dalsgaard, produktionsansvarig i Storbritannien.

– Vi kommer nu att inleda samtal med de berörda medarbetarna samt med deras fackliga representanter. Vi är angelägna om att hjälpa till med att hitta nya tjänster både inom och utanför Arla, säger Lars Dalsgaard.

Det ingår även i planerna att lägga distributionen av mjölk (från mejeriet i Aylesbury) på ett externt företag. Hämtningen av mjölk på gårdarna fortsätter som tidigare.

Fakta om Arla Foods UK:
Invägning: Arla Food UK plc har en invägning på 3,2 miljarder mjölk årligen. Arla vill öka denna mängd med ytterligare 500 miljoner liter fram till 2017. Det ska ske genom att rekrytera nya mjölkbönder och förhoppningsvis genom att nuvarande ägare och leverantörer utökar sin produktion.

Antal ägare och leverantörer: 3 200 mjölkbönder i tre grupper: Ägare i Arla Foods (genom Arla Milk Link) samt leverantörer från Arla Foods Milk Partnership (AFMP) och Arla Milk Link directs.

Antal anläggningar:  17

Marknadsposition: Sedan fusionen med Milk Link förra året är Arla Storbritanniens största mejeriföretag.

Läs mer om Arla Foods UK plc på www.arlafoods.co.uk

Presskontakt:
Arlas pressjour: 0708-84 42 90

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76