Sabis Fältöversten i Stockholm vinner Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjebutik

Lästid
2 min
Sabis Fältöversten i Stockholm vinner Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjebutik
Publicerad
25 april 2013
Kontakter:
Presskontakt

Guld för fjärde gången. Passion, yrkesprofessionalitet och vidareutveckling av butiken gav Sabis Fältöversten i Stockholm ännu en vinst i [Arla Guldko 2013](http://www.arla.se/evenemang/guldko/) i kategorin [Bästa Matglädjebutik](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/basta-matgladjebutik/). Priset delades ut på torsdagskvällen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Det känns jättehärligt! Vårt framgångsrecept är att hela tiden göra nya saker i butiken så att kunderna märker att det händer saker, säger Krister Skeppler, butikschef Sabis Fältöversten.

Finalen av Arla Guldko 2013 hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Sabis Fältöverstens vinst lyder:

”Passionen för mat är slående. I entrén möts du av en känsla likt en marknad, upplevelsen förstärks vartefter du träder in I rummen. Det spelar ingen roll om du är en sann njutare av förstklassiga råvaror eller om du har ont om tid på lunchen. Här finns något för alla. Det spännande och moderna i både sortiment och inredning samsas med lokalproducerat och ”hemlagat”. Allt bärs fram av en stolt och kunnig personal".

Alla tycker att det är kul och motiverande att vara med i Arla Guldko. Våra medarbetare är kundproffs och oerhört duktiga på det de gör. Vi har gjort om mycket i butiken så vi är naturligtvis mycket stolta över att återigen ha kommit till final, säger Krister Skeppler, butikschef Sabis Fältöversten.

Butiken har idag en saluhallskänsla där avdelningarna har inretts med olika teman. Till exempel brödavdelning med kafékänsla, fiskavdelning har känslan av sydeuropeisk fiskmarknad och osten ett eget rum. Till detta kommer kunnigt, engagerat och personligt bemötande. Sabis Fältöversten har tidigare vunnit Arla Guldko i kategorierna Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik är ICA Kvantum Norrköping och Coop Extra Åkersberga.

Juryn för Bästa Matglädjebutik: Mio Svahn/COOP Extra Danderyd, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik, Eric Persson/matkommunikatör & konceptutvecklare Food People STHLM, Fredrik Eriksson/stjärnkock, driver restaurang Långbro Värdshus samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg/Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på arla.se/evenemang/guldko/.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Sabis Fältöversten, Stockholm, Krister Skeppler, butikschef, tel. 08-545 856 67, krister.skeppler@sabis.se

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: S.t Hansgården och Lunds kommun
Bästa Matglädjeskola: Fågelviksgymnasiet, Tibro
Bästa Snabbmål: Gourmetkorv, Göteborg
Bästa Förskolekök: Gunghästen, Västerås

Prisutdelning och presentationsfilmer på samtliga finalister finns på Youtube:
www.youtube.com/user/ArlaSverige

Här kan du ladda ner högupplösta filmklipp från Arla Guldkos prisceremoni:
Film från prisutdelningen Bästa Snabbmål

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjebutik

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjeskola

Film från prisutdelningen Bästa Miljöarbete

Film från prisutdelningen Bästa Förskolekök

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76