Panini Internazionale i Stockholm finalist i Arla Guldko 2013: ”Fast food går inte att äta”

Lästid
2 min
Publicerad
06 februari 2013
Kontakter:
Presskontakt

Spännande matupplevelser för gäster som inte har tid att vänta. Det är Panini Internazionales egen tolkning av snabbmat. Deras målinriktade arbete att hela tiden bli bättre har nu belönat dem med en finalplats i [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko) 2013 i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna koras vid den stora finalen den 25 april 2013.

En vanlig dag på någon av Panini Internazionales 15 egna måltidsbutiker kräver rigorös planering. Under högsäsong serveras totalt cirka 6000-8000 måltider per dag, en siffra som ständigt stiger. Varje eftermiddag påbörjas arbetet med att förbereda morgondagens intensiva arbete. Alla butiker erbjuder endast dagsfärska måltider, samtliga tillagade i de egna butiksköken.

  • Fast Food går inte att äta. Det är en serveringsform. Våra måltider består av spännande internationella matupplevelser med handplockade råvaror av hög kvalitet till ett rimligt pris. Ett arbete som resulterar i hälsosam mat för gäster som inte har tid att vänta, säger Ricard Constantinou konceptansvarig och grundare av Panini Internazionale.

Panini har funnits i över 20 år och är än i dag ett familjeföretag som är i kontinuerlig förändring. Måltidsidén dissekeras ständigt för att kunna förbättras. Panini ser personalen som den viktigaste resursen och arbetar mycket med personalfrågor och har kontinuerlig utbildning för medarbetarna. Det har bland annat resulterat i att företaget har trogna enhetschefer som till största delen består av kvinnor.

  • Jag tror att våra framgångar beror på att vi jobbar extremt hårt för att hela tiden bli bättre. En finalplats i Arla Guldko tillsammans med den fina respons vi får från våra kunder är en bekräftelse på att vi gör rätt saker. Vi tycker att det är så jäkla kul med mat helt enkelt, säger Ricard Constantinou.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Gourmetkorv i Göteborg och Vigårda Barbeque i Stockholm. Övriga tävlingskategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Förskolekök samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2013 koras vid den stora finalen den 25 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål:

Panini Internazionale, Stockholm, Ricard Constantinou, ägare, tel. 0709-299980, ricard@panini.nu

Gourmetkorv, Göteborg, Malin Talcoth, ägare, tel. 0737-691966, malin@gourmetkorv.se

Vigårda Barbeque, Stockholm, Mikaela Ejheden, koordinator, tel. 0732-493767, mikaela.ejheden@gruppf12.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76