Ny vd för Arla i Sverige

Lästid
1 min
Publicerad
28 augusti 2013
Kontakter:
Presskontakt

Henri de Sauvage Nolting blir ny Executive Vice President för Arla i Sverige. Han kommer närmast från en position som ansvarig för Unilever Nordic och har 20 års erfarenhet av snabbrörliga konsumentvaror.

Henri de Sauvage Nolting blir ansvarig för affärsenheten Consumer Sweden, som även inkluderar Arlas affärsverksamhet i Finland. Han kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sin nya roll senast den 1 december.

Henri de Sauvage Nolting är född i Nederländerna men har de senaste tio åren bott och arbetat i Stockholm och pratar svenska.

  • Jag är otroligt glad över att nu få arbeta  med ett för mig ikoniskt konsumentvarumärke i Sverige och som också har en stark utveckling i Finland. Dessutom ser jag fram emot att engagera mig i ett bondeägt kooperativ som  gör en spännande internationell resa, säger Henri de Sauvage Nolting.

Henri de Sauvage Nolting har 20 års erfarenhet inom snabbrörliga konsumentvaror. Han är för närvarande ansvarig för Unilevers verksamhet i Norden som omfattar 1 400 anställda och marknaderna i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och Vitryssland. Tidigare har han varit Sverigechef för Unilever men även haft andra ledande positioner i Unileverkoncernen i  Sverige, Nederländerna, Storbritannien och Kina.

  • Med sin breda erfarenhet och gedigna kunskap om den nordiska marknaden för snabbrörliga konsumentvaror är jag  övertygad om att Henri kommer kunna möta både utmaningar och förväntningar och därmed fortsätta att utveckla vår framgångsrika verksamhet i Sverige, en av Arlas allra viktigaste marknader. Han kommer även vara en positiv kraft i koncernledningen för att fortsätta Arlas tillväxt internationellt, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla.

Henri de Sauvage Nolting är 51 år gammal och har universitetsexamina inom kemi, kemiteknik och företagsekonomi. Han ersätter Christer Åberg, som tidigare i år valde att gå vidare till karriärmöjligheter utanför Arla.

Presskontakt:
Arlas pressjour 0708-84 42 90

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727