Laga mat i säsong: Arla satsar på kokboksserie

Lästid
1 min
Laga mat i säsong: Arla satsar på kokboksserie
Publicerad
04 juli 2013
Kontakter:
Presskontakt

Varje säsong har sina guldkorn, både i form av råvaror men också högtider att samlas kring. Därför lanserar nu [Arla](http://www.arla.se/) en serie om fyra säsongskokböcker, först ut i serien är *Höstmat från Arla Köket*. Kokboken ges ut i samarbete med Bonnier Fakta och finns till försäljning i bokhandeln från och med mitten av september 2013.

I kokboken Höstmat från Arla Köket har Arla samlat ett nittiotal recept där fokus ligger på matlagning i säsong och de bästa råvaror den svenska hösten har att erbjuda. Kokboken bjuder på inspiration för att ta tillvara på höstens skörd och skogens skatter och är uppdelad i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Sött och Bakat.

– Håller man sig till råvaror som är i säsong blir det enklare, billigare och roligare att handla och att inspireras i sin matlagning. Råvaror som fått mogna naturligt och växa färdigt vid rätt tid på året smakar också mer och ger ett bättre och godare slutresultat. Med Höstmat från Arla Köket vill vi hjälpa läsaren att välja rätt mat vid rätt tillfälle, att äta säsongsmart mat helt enkelt, säger Catarina Molin Österlund, ansvarig recept & matinspiration på Arla.

Höstmat från Arla Köket ges ut i samarbete med Bonnier Fakta och lanseras i mitten av september 2013. Kokboken är inbunden och finns till försäljning hos bokhandlare över hela Sverige, i dagligvaruhandeln samt på e-handelssajter som adlibris.se och bokus.com.

Exempel på rätter från Höstmat från Arla Köket
Svampsmörgås med gremolata
Skördepasta
Enchilada med chipotle och rostad majs
Fiskgryta med fänkål och chili
Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling
Höstpannacotta med tre olika toppingar:
Frostade havtorn och kolasås
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor
Björnbärskompott med lakrits

För mer information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84
E-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Catarina Molin Österlund, ansvarig recept & matinspiration på Arla  
Tel: 08-789 55 72, 073-409 55 72
E-post: catarina.molin.osterlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76