ICA Kvantum Norrköping finalist i Arla Guldko 2013: Kärlek till mat är grunden

Lästid
2 min
Publicerad
06 februari 2013
Kontakter:
Presskontakt

De har en mission – att göra Norrköping ännu godare. Personalen på ICA Kvantum Norrköping delar därför med sig av sin kärlek till mat, inspirerande recept och ett generöst sortiment.  Nu har deras engagemang tagit dem till final i [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/) 2013 i kategorin [Bästa Matglädjebutik](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna koras vid den stora finalen den 25 april 2013.

  • Vi är både förvånade och jätteglada. Det gav oss alla en härlig energistöt. Alla var överens om att vi skulle vara med och tävla och en finalplats är fantastiskt, säger Thomas Pennerud, handlare, ICA Kvantum Norrköping.

Butiken har ett omfattande sortiment med cirka 33 000 artiklar. Här finns allt från potatis från en ortens bönder till italiensk olivoljan av högsta kvalitet. Kriteriet är varorna håller hög kvalitet. Personalen har nyckelrollen för att skapa matglädje i butiken och hos kunderna. Olivolja har blivit butikens specialitet, mycket beroende på intresse och entusiasm för olivolja hos några av medarbetarna.

Alla uppmuntras att prata mat med kunderna, bjuda på tips och få dem att våga prova något nytt, kanske den extra fina olivoljan. Butikens duktiga kockar har gediget matintresse och delar gärna med sig av sin kunskap. Det är bara att fråga. Kocken Oskar är välkänd bland kunderna och honom kan man till och med ringa på ett särskilt hot-line-nummer och få mattips.

Butiken har ett kafé- och vinbar med servering alla dagar. Här serveras enbart med enbart à la carte-rätter. Gourmetakademin är också något man är stolt över på ICA Kvantum Norrköping. Det är en utbildningslokal där man håller matlagnings- och dryckesutbildning för både företag och privatpersoner.

  • Vi vill göra Norrköping ännu godare. Vi vill uppmuntra våra kunder att flytta fram smakpositionerna, att få uppleva smakskillnaden mellan det enkla och det lite extra. Genom Gourmetakademin kan vi visa våra varor och goda maträtter och ge inspirerande smakupplevelser, säger Thomas Pennerud.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik är Coop Extra Åkersberga och Sabis Fältöversten, Stockholm. Övriga tävlingskategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Förskolekök samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2013 koras vid den stora finalen den 25 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av: Mio Svahn/COOP Extra Danderyd, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik, Eric Persson/matkommunikatör & konceptutvecklare Food People STHLM, Fredrik Eriksson/stjärnkock, restaurang Långbro Värdshus samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg/Arla Foods.

Om Arla Guldko

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik

ICA Kvantum Norrköping, Thomas Pennerud, ICA-handlare, tel. 0733-279090, thomas.pennerud@icakvantum.com

COOP Extra Åkersberga, Stockholm, Mathias Landin, butikschef, tel. 010-741 83 01, akersberga.bc@coop.se Sabis Fältöversten, Stockholm, Krister Skeppler, butikschef, tel. 08-545 856 67, krister.skeppler@sabis.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76