Gourmetkorv i Göteborg vinner Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål

Lästid
1 min
Gourmetkorv i Göteborg vinner Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål
Publicerad
25 april 2013
Kontakter:
Presskontakt

Korvälskande Göteborgare kan nu gå till en restaurang med guldglans. Satsningen på kvalitetskorv och hemlagade tillbehör gav restaurang Gourmetkorv i Göteborg segern. På torsdagskvällen fick de ta emot priset som vinnare av Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Snabbmål. Priset delades ut vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Vi är jätteglada över vinsten och jag är väldigt stolt! Vi tror verkligen på det vi gör och vi vill hela tiden bli bättre. Det här är en jättekick, säger Malin Talcoth, Gourmetkorvs grundare och ägare.

Finalen av Arla Guldko 2013 hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Gourmetkorvs vinst lyder:

”Vinnaren representerar verkligen själen i det svenska matarvet. Här har vi ett företag som tagit snabbmålet till en ny dimension och som greppat tag i rodret för att styra mot ännu bättre kvalitet. Här samlas många för att äta just sina favoriter. Allt serveras med glädje och ett personligt tilltal.”

Gourmetkorv grundades 2008 med inspiration i amerikansk street food-kultur och serverar idag 50 olika korvar med egenkomponerade tillbehör utan onödiga ingredienser. Konceptet blev snabbt en en succé och idag finns det två Gourmet-restauranger i Göteborg.

De övriga finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Vigårda Barbeque och Panini Internazionale, båda i Stockholm.

Juryn för Bästa Snabbmål: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/evenemang/guldko/.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Gourmetkorv, Göteborg, Malin Talcoth, ägare, tel. 0737-691966, malin@gourmetkorv.se

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: S.t Hansgården och Lunds kommun
Bästa Matglädjeskola: Fågelviksgymnasiet, Tibro
Bästa Förskolekök: Gunghästen, Västerås
Bästa Matglädjebutik: Sabis Fältöversten, Stockholm

Prisutdelning och presentationsfilmer på samtliga finalister finns på Youtube:
www.youtube.com/user/ArlaSverige

Här kan du ladda ner högupplösta filmklipp från Arla Guldkos prisceremoni:
Film från prisutdelningen Bästa Snabbmål

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjebutik

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjeskola

Film från prisutdelningen Bästa Miljöarbete

Film från prisutdelningen Bästa Förskolekök

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76