Gourmetkorv i Göteborg finalist i Arla Guldko 2013: Samlingspunkt för korvälskare

Lästid
2 min
Publicerad
06 februari 2013
Kontakter:
Presskontakt

Korv ska vara enkelt och gott. Det är ledorden för restaurang Gourmetkorv i Göteborg. Nu har arbetet med att erbjuda Göteborgarna en mängd olika kvalitetskorvar gett dem en finalplats i [Arla Guldko](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/) 2013 i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/arla-guldko/tavlingskategorier/). Vinnarna koras vid den stora finalen den 25 april 2013.

Gourmetkorv grundades 2008 av Malin Talcoth som såg en brist på riktigt bra korv i Sverige. Företaget startade som ett hål i väggen med inspiration i amerikansk street food-kultur och serverar idag 50 olika korvar med egenkomponerade tillbehör utan onödiga ingredienser. Korvarna innehåller mycket kött och spännande kryddor och är mycket populära. Konceptet blev snabbt en en succé och idag finns det två Gourmet-restauranger i Göteborg.

  • Responsen har varit oerhört positiv och i stort sett alla våra besökare kommer tillbaka efter mer. I början var våra kunder övervägande män men idag är det en jämn fördelning mellan könen. Våra gäster gillar det snabba och enkla, vi har en korv för alla säger Malin Talcoth, Gourmetkorvs ägare.

Gourmetkorv strävar, samtidigt som de expanderar, efter att behålla en personlig känsla och det enkla i allt de gör. Ett nära samarbete med lokala charkuterier säkerställer hög kvalitet och kreativitet när de tar fram nya sorters korvar. Detta tillsammans med hemlagade tillbehör som olika sorters senap, röror och den populära gourmet-surkålen har bidragit till att skapa en uppskattad samlingspunkt för Göteborgs korvälskare.

  • Jag har först i efterhand förstått hur stort Arla Guldko faktiskt är. Jag fick ett brev som uppmanade mig att söka. Om vi, trots den stenhårda konkurrensen, skulle vinna tar jag med mig hela personalen på en inspirationsresa till Tyskland för uppslag till nya korvar och tillbehör säger Malin Talcoth.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Vigårda Barbeque och Panini Internazionale, båda i Stockholm. Övriga tävlingskategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Förskolekök samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2013 koras vid den stora finalen den 25 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål:
Gourmetkorv, Göteborg, Malin Talcoth, ägare, tel. 0737-691966, malin@gourmetkorv.se

Panini Internazionale, Stockholm, Ricard Constantinou, ägare, tel. 0709-299980, ricard@panini.nu

Vigårda Barbeque, Stockholm, Mikaela Ejheden, koordinator, tel. 0732-493767, mikaela.ejheden@gruppf12.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76