Fågelviksgymnasiet i Tibro vinner Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjeskola

Lästid
2 min
Fågelviksgymnasiet i Tibro vinner Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjeskola
Publicerad
25 april 2013
Kontakter:
Presskontakt

Trevlig miljö och hälsosam och välsmakande mat. Det är grundstenarna för personalen på skolrestaurangen på Fågelviksgymnasiet i Tibro. Nu har arbetet gett dem vinsten i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Matglädjeskola. Priset delades ut på torsdagskvällen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

  • Det här ska vi fira! På måndag bjuder vi på tårta till alla som vill komma hit! Vårt råd till andra skolor är att ingenting är omöjligt, det är bara att kämpa på, säger Carina Andersson, driftansvarig kock på Fågelviksgymnasiet.

Finalen av Arla Guldko 2013 hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till Fågelviksgymnasiets vinst lyder:

”Att vara innovativ med små medel är stort. Att varje dag förvandla skolmåltiden till en stunds vardagslycka är större. Men störst är omtanken, känslan och atmosfären, där allt är möjligt. Att inte bara skapa matglädje, utan också ge den vingar.”

Skolan byggde för en tid sedan om sitt gamla mottagningskök till ett riktigt tillagningskök. Varje dag serveras nu flera rätter, salladsbuffé och nybakat bröd till skolans 600 elever. Grunden är att alltid kunna erbjuda välsmakande och hälsosam mat till eleverna.

Övriga finalisterna i kategorin Bästa Matglädjeskola är Eriksdalskolan i Skövde och Kungsklockan i Säter.

Juryn för Bästa Matglädjeskola: Ingela Oster/Runstensskolan vinnare Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjeskola, Agneta Renmark/dietist och frilansjournalist, Paul Svensson/stjärnkock, Annika Unt Widell/Skolmatens Vänner, samt Monica Sander och Carina Thorstorp/Arla Foods.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma och belöna dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/evenemang/guldko/.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Fågelviksgymnasiet, Tibro, Carina Andersson, driftansvarig kock, tel. 0504-18 232, carina.andersson@tibro.se

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: S.t Hansgården och Lunds kommun
Bästa Snabbmål: Gourmetkorv, Göteborg
Bästa Förskolekök: Gunghästen, Västerås
Bästa Matglädjebutik: Sabis Fältöversten, Stockholm

Prisutdelning och presentationsfilmer på samtliga finalister finns på Youtube:
www.youtube.com/user/ArlaSverige

Här kan du ladda ner högupplösta filmklipp från Arla Guldkos prisceremoni:
Film från prisutdelningen Bästa Snabbmål

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjebutik

Film från prisutdelningen Bästa Matglädjeskola

Film från prisutdelningen Bästa Miljöarbete

Film från prisutdelningen Bästa Förskolekök

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76