Arla Wellness® Female: Ny mjölkdryck anpassad för kvinnor

Lästid
1 min
Arla Wellness® Female: Ny mjölkdryck anpassad för kvinnor
Publicerad
03 september 2013
Kontakter:
Presskontakt

Arla Wellness® Female är en ny mjölkdryck med ett näringsinnehåll speciellt anpassat för kvinnors behov. Den är gjord på svensk mjölk och är berikad med extra kalcium, vitamin D och folsyra.  Den nya mjölkdrycken ingår i hälsosortimentet Arla Wellness® och finns i butik från vecka 36.

Mjölk är en naturlig källa till flera vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, folsyra, vitamin B12 och jod, som vi behöver få i oss varje dag. All mager mjölk i Sverige berikas dessutom med vitamin D, därför att behovet av detta vitamin är extra stort.

Arla Wellness® Female har berikats med extra folsyra, kalcium och vitamin D. Jämfört med vanlig lätt- och mellanmjölk innehåller Arla Wellness® Female dubbelt så mycket folsyra, dubbelt så mycket vitamin D och 30 procent mer kalcium. Ett glas (2,5 dl) ger 75 µg (mikrogram) folsyra, 400 mg av kalcium och 2,5 µg vitamin D.

Folsyra, vitamin D och kalcium är tre näringsämnen som är extra viktiga för kvinnor. Kalcium är bra för benstommen. Vitamin D bidrar till att kalcium tas upp och utnyttjas i kroppen och bidrar på så sätt till benstommen. Vitamin D bidrar också till att immunsystemet fungerar normalt. De svenska myndigheterna ser nu över om det rekommenderade dagliga intaget för vuxna av vitamin D ska höjas från 7,5 µg till 10 µg. Folsyra bidrar till att nytt blod kan bildas, och bidrar därmed till att minska trötthet och utmattning. För unga kvinnor kan det vara bra att känna till att det är viktigt att ha en bra halt folsyra i blodet redan när man blir gravid då det kan bidra till att fostret utvecklas normalt.1

En undersökning gjord av Livsmedelsverket2 visar att många unga kvinnor inte kommer upp i det dagliga rekommenderade intaget för vitamin D, järn och folsyra via den mat de äter. Bland kvinnor under 45 år är det endast 1 av 20 som kommer upp i det rekommenderade dagliga intaget av folsyra. Enligt Svenska Näringsrekommendationer bör alla som kan tänkas bli gravida få i sig 400 µg folsyra per dag. För övriga är rekommendationen 300 µg.

Både män och kvinnor kan dricka Arla Wellness® Female. Namnet är valt utifrån att det är kvinnor som har störst behov av de extra vitaminerna och kalcium. Mjölkdrycken smakar som vanlig mjölk och kan värmas utan att förlora sina hälsoeffekter.

Arla Wellness® Female säljs i enlitersförpackning med ett cirkapris på 13,50 kr. Arla stödjer med produkten Rosa Bandet-kampanjen som administreras av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.

1**Källa Livsmedelsverkets webbplats www.folsyra.info

2 Riksmaten 2010-11

För ytterligare information, kontakta:

Annika Strömberg, hälsokommunikatör Arla Foods, tel: 08-677 32 26,070-603 32 26, annika.stromberg@arlafoods.com

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods på 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76