Arla firar Mjölkens dag med Mjölkogram

Lästid
1 min
Arla firar Mjölkens dag med Mjölkogram
Publicerad
30 maj 2013
Kontakter:
Presskontakt

På Mjölkens dag den 1 juni hyllar Arla mjölken genom Mjölkogram där svenska folket bjuds på gratis proteinmjölk. 10 000 Mjölkogram finns att dela ut, dessutom finns chansen att genom en tävling på Instagram vinna en årsförbrukning av proteinmjölk.

  • Mjölkens dag är värd att fira och vi hoppas att vi ska hjälpa till att skapa en rolig snackis. Mjölkogrammen är ett sätt att med glimten i ögat bjuda på mjölk på en av årets bästa dagar; mjölkens dag, säger Niklas Larsson, marknadsansvarig för mjölk på Arla.

Totalt finns 10 000 Mjölkogram att dela ut. De består av en värdecheck på 5 dl proteinmjölk Extra Protein Blåbär eller Naturell (eller 3 dl laktosfri mjölk) som kan lösas in i vanliga livsmedelsbutiker.

Men en lycklig kan också vinna ett helt års förbrukning av proteinmjölk blåbär eller naturell. Allt man behöver göra är att våga prova något som är nytt, ta en bild och ladda upp på Instagram med hashtaggen #mjölkensdag. Den mest spännande bilden vinner en årsförbrukning proteinmjölk.

Mjölkens dag instiftades 2001 av FN-organet FAO och firas över hela världen. Tanken med dagen är att lyfta mjölkens viktiga roll för folkhälsan.

Läs mer om Mjölkogram och Mjölkens dag på arla.se/mjolkensdag och på fao.org.

Presskontakt:

Claes Henriksson, presschef på Arla, 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76