Nytt avtal i Kina ökar produktionen av Arlas mjölkpulver

Lästid
1 min
Publicerad
25 juni 2012
Kontakter:
Presskontakt

Arla har tecknat ett tioårigt avtal med det kinesiska livsmedelsföretaget Biostime som innebär att Arla varje år ska producera och leverera 20 000 ton danskt mjölkpulver till barnmat.

Biostime International Holdings Limited, som säljer högkvalitetsprodukter inom barnmat i Kina, har valt Arla Foods att producera och leverera mjölkpulverprodukter baserade på den danska mjölken under de närmaste tio åren.

Produktionen för Biostime kommer att ske på Arlas mjölkpulveranläggning Arinco i Videbæk i Danmark och kommer år 2015 att vara uppe i 20.000 ton per år.

Arla räknar med att ordern på sikt gör det nödvändigt att bygga ut Arinco och om så blir fallet är det överenskommet att Biostime finansierar hälften. Det är för tidigt att uppskatta hur många nya jobb en eventuell utbyggnad av Arinco kommer att medföra.

  • Vi är mycket glada för detta tioåriga avtal med Biostime och vi är stolta över att förse den kinesiska marknaden med produkter av hög skandinavisk kvalitet och livsmedelssäkerhet. Det är ett erkännande av Arlas höga kompetens, för det handlar om lösamma och högförädlade produkter, säger Senior Vice President Frede Juulsen ansvarig för Arlas verksamhet i Kina och globalt ansvarig för mjölkpulver inom Arla.

Avtalet om legotillverkning för Biostime tecknas kort tid efter Arlas avtal med Kinas största mejeriföretag Mengniu Dairy Group och det ledande kinesiska livsmedelsföretaget COFCO. De olika avtalen syftar till att stärka Arlas närvaro och engagemang i den kinesiska marknaden, som är en strategisk tillväxtmarknad i Arlas Tillväxtstrategi 2015.

Ytterligare information:
Arlas pressjour: 0708-84 42 90

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76