Finalisterna i Arlas Kladdkakerace utsedda

Lästid
1 min
Publicerad
15 november 2012
Kontakter:
Presskontakt

Kladdkakeracet är en baktävling, för barn mellan 10 och 14 år, och genomförs för sjunde året i rad under Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm lördagen den 13 oktober 2012. För att komma till final har de tävlande skickat in sitt bästa kladdkakerecept tillsammans med ett fotografi till Arla. En jury, bestående av representanter från Arla och Chokladfestivalen, har bedömt samtliga bidrag och enats om sex finalister som ska få baka sin kladdkaka inför publik på Chokladfestivalen.

Kladdkaka är det mest populära receptet på arla.se, inte minst bland barn och ungdomar. Årets upplaga av Kladdkakeracet har slagit rekord i antal tävlande. Över hundra bakglada barn har skickat in sitt bästa kladdkakerecept, jämfört med förra årets cirka 70 deltagare.

– Vi är fantastiskt glada över att antalet tävlande i Kladdkakeracet ökar för varje år. Det visar att många barn och ungdomar gillar att baka, något vi vill uppmuntra. Årets tävlingsbidrag har varit mycket fantasirika och vi är oerhört imponerade över hur träffsäkra ungdomarna är på att kombinera olika smaker i deras unga ålder säger Catarina Molin Österlund, projektledare för tävlingen Kladdkakeracet 2012.

Finalen är uppdelad i två 30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. Chokladfestivalarrangörerna och stjärnkonditorerna Magnus Johansson och Tony Olsson finns med som extra hjälp. En jury smakar, bedömer och korar en vinnare. För den som vinner hela Kladdkakeracet väntar en inspirerande dag hos Magnus Johanssons Bageri & Konditori i Stockholm. Alla finalister får, förutom äran, Magnus Johanssons bok ”Lyckas med choklad”, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Chokladfestivalrock, förkläde och mössa. Alla finalistrecept publiceras på arla.se.

Finalisterna i Arlas Kladdkakerace 2012 är:

 • Ola Gustavsson, 10 år från Sommen i Småland
  Tävlingsbidrag: ”Knäck-kladdkaka”
 • Albin Jonsson, 11 år från Nyhammar i Dalarna
  Tävlingsbidrag: ”Chili- och lingonkladdkaka”
 • Sara Colleen, 14 år från Lerum
  Tävlingsbidrag: ”Mountain chocolate cake”
 • Matilda Hermansson Krug, 10 år från Enskededal
  Tävlingsbidrag: ”Ingefärskladdkaka med apelsingrädde”
 • Magnus Skruf, 11 år från Göteborg
  Tävlingsbidrag: ”Den speciella kladdkakan” (glutenfri)
 • Mathilde Salvigsen, 12 år från Höganäs
  Tävlingsbidrag: ”Kladdkaka med turkisk peppar”

I juryn ingår:

Lena Bensryd, ansvarig Arlas Provkök

Martin Isaksson, Konditor på Chokladfabriken

Årets Konditor 2012 (utses dagen innan Kladdkakeracet)

Ida Nordenadler, vinnare i Kladdkakeracet 2011

Joakim Olsson, mat- och bakglad 12-åring

Tommy Jonebo, mat- och bakglad 12-åring

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76