Fem glädjerusiga vinnare av Arla Guldko 2012 korade

Lästid
2 min
Fem glädjerusiga vinnare av Arla Guldko 2012 korade
Publicerad
11 april 2012
Kontakter:
Presskontakt

För trettonde året i rad har nu fem vinnare korats i [Arla Guldko 2012](http://arla.se/templates/FullWidthPage____32088.aspx), matbranschens Oscar. Den stora finalen hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm. Barista Fair Trade Coffee, Rydboskolan, Danvikshem, Salads and Smoothies och Coop Extra Danderyd fick ta emot den eftertraktade Guldkon i var sin kategori.

De fem tävlingskategorierna är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Personalengagemang, ständiga kvalitetsförbättringar och stort kundfokus var några av de kriterier som krävdes för att bli en vinnare. Kvaliteten var mycket hög på alla finalister i år och konkurrensen var stenhård. Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Här är alla vinnare av Arla Guldko 2012 och juryns motiveringar:

Bästa Miljöarbete
Barista Fair Trade Coffee (rikstäckande kedja)

”Betydelsefulla val behöver inte vara stora. Med en tydlig vision och en kombination av nyfikna och medvetna beslut, ger man dagligen människor möjlighet att påverka världen.”

Bästa Matglädjeskola
Rydboskolan i Åkersberga, Stockholm

”När kunskap, engagemang och vilja får sjuda tillsammans med lika delar lyhördhet och närvaro, och kryddas med äkta kärlek till både mat och gäster blir resultatet en upplevelse för alla sinnen – som smakar mer. Trots slitna lokaler och trång råvarubudget lyckas kockarna i det här köket skapa magi i skolrestaurangen varje dag.”

Bästa Seniorservering
Danvikshem i Nacka, Stockholm

”Matglädje i livets alla skeden. Engagemang, service och fokus på helheten i verksamheten kännetecknar årets vinnare. Här står gästen verkligen i centrum, både när det gäller att se till varje boendes behov och att de anhöriga ska känna sig välkomna. Vardagen lyfts med allehanda festligheter. Det fina bemötandet följer med från köket och restaurangen ut på avdelningarna. Personalen är trogen tack vare delaktighet och långsiktighet vilket borgar för kvalitet och matglädje i livets alla skeden.”

Bästa Snabbmål
Salads and Smoothies i Malmö

”Det här är ett av de bästa exemplen på framtidens snabbmat. Här går det nämligen undan! Serviceminded personal ser till att du får din mat snabbt och smidigt trots att kön vid lunchtid är lång. Bakom menyn finns en medvetenhet gällande både innehåll och miljö. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en positiv upplevelse.”

Bästa Matglädjebutik
Coop Extra Danderyd, Stockholm

”Genom en inspirerande och genomarbetad varuvisning och ett alltigenom trevligt kundbemötande har årets vinnare skapat en varm, välkommande och nutida butik. Detta är butiken där dofter, synintryck, ljudupplevelser och tilltal skapar trivsel och köplust. Delin, färskvarorna och ett upplevelserikt kundvarv i sin helhet har gjort denna butik omtalad långt utanför sitt närområde.”

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Kontaktuppgifter till vinnarna:
Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07,
bjorn@barista.cc

Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898, ingela.oster@osteraker.se

Bästa Seniorservering: Danvikshem, Nacka, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29, irene.granqvist@danvikshem.se

Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05, sammy.challal@saladsandsmoothies.se

Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49, danderyd.bc@coop.se

För ytterligare information:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

VINNARBILDER, CITAT OCH FILMKLIPP

Mer information, citat och bilder på samtliga vinnare**, se relaterade nyheter och bilder.** Här finns också bilder på övriga finalister.

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen finns på Clipsource www.clipsource.se/p/arla/

Presentationsfilmer på samtliga finalister finns på Youtubewww.youtube.com/user/ArlaSverige och högupplösta på Clipsource www.clipsource.se/p/arla/

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76