Arla sponsrar Sjuans ”Hela Sverige bakar”

Lästid
1 min
Publicerad
08 maj 2012
Kontakter:
Presskontakt

Programmet, som är baserat på BBC:s format ”The great british bake off”, korar Sveriges hemmabagare och de bedöms efter sin förmåga att baka allt från surdegsbröd, bakelser till spektakulära tårtor under tidspress. Arla har tidigare haft samarbete med TV4 i succén Sveriges Mästerkock.

Hösten är traditionellt en intensiv matlagnings- och bakningssäsong i våra kök. Även professionella bagar- och konditortävlingar äger rum runt om i landet. Genom samarbetet med Sjuans nya underhållningsprogram vill Arla lyfta fram naturliga råvaror som är viktiga i bakningen. I programmet intar smöret en central plats bland ingredienserna. Smör har unika egenskaper och hög kvalitet som enligt en undersökning bland konditorer x) är oersättligt i bakningen.

Drygt hundra olika naturliga smakämnen och kombinationen av dessa ger den karakteristiska smörsmaken - och småkakorna den spröda knaprigheten.

Det finns därmed en naturlig koppling mellan smör och bakning och därmed mellan Arla och ”Hela Sverige bakar”.

Programledare är Tilde de Paula och i juryn sitter Johan Sörberg, framstående bagare som coachar bagarlandslaget, och Birgitta Rasmusson som ligger bakom bland annat Sju sorters kakor och Rutiga Kokboken.

  1. Konditorrapporten 2011 (Augur/Arla)

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76