Arla gör EMV-mjölk till Ica

Lästid
1 min
Publicerad
16 november 2012
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla har tecknat ett avtal med Ica om tillverkning av färsk svensk mjölk under Icas eget varumärke med start första kvartalet 2013. Tillverkningen sker vid mejerierna i Stockholm, Göteborg och Jönköping.

Handelns egna varumärken, EMV, växer kraftigt inom livsmedel och Sverige har en låg andel EMV i mejeridisken jämfört med andra länder. Efter att Arla tvingades sälja Grådö mejeri till Coop i somras så har efterfrågan på EMV-samarbeten fortsatt att öka. Arlas ansvar är att hitta lönsam avsättning för svensk mjölkråvara för att ge ägarna, Arlabönderna, högsta möjliga mjölkpris.

  • Icas EMV-mjölk är en lönsam affär för Arla. Vi ser långsiktigt på samarbetet då vi har kapacitet, råvara och kunskap som krävs för att detta ska bli framgångsrikt för samtliga parter. Om nu kunderna vill ha EMV-mjölk så är det viktigt att Arla är med och erbjuder konkurrenskraftiga lösningar, allt för att gynna våra ägare mjölkbönderna, säger Christer Åberg, vd Arla Sverige.

Avtalet omfattar färsk svensk dryckesmjölk som kommer att tillverkas vid Arlas mejerier i Stockholm, Jönköping och Göteborg.

  • Vår strategi framåt är att utveckla Arlas affärer både under varumärket Arla och inom EMV. Sammantaget bidrar Ica-mjölken lika mycket till Arlas lönsamhet och därigenom Arlaböndernas avräkningspris som motsvarande Arlaprodukt, säger Christer Åberg.

Ytterligare information:

Arlas pressjour: 0708-84 42 90

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien och Luxemburg. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76