Arla firar Mjölkens dag med Mjölkogram

Lästid
1 min
Arla firar Mjölkens dag med Mjölkogram
Publicerad
25 maj 2012
Kontakter:
Presskontakt

På Mjölkens dag den 1 juni hyllar Arla mjölken genom Mjölkogram som svenska folket kan skicka till nära och kära. 25 000 Mjölkogram finns att dela ut – förutom härligt kall mjölk får mottagaren en kaka att mumsa på. Den som har extra tur kommer få sitt Mjölkogram levererat av en mimartist, brottare eller ett klassiskt mjölkbud.

  • Många ser mjölk som självklart, men man tänker hemma i kylskåpet. Mjölkogrammen är ett sätt att med glimten i ögat möta mjölk både i den digitala världen och ute på stan. Mjölkens dag är värd att fira och vi hoppas att vi ska hjälpa till att skapa en rolig snackis, säger Inger Myresten, kommunikationschef på Arla.

Totalt finns 25 000 Mjölkogram att dela ut. De består av en personlig hälsning tillsammans med mjölk och kaka. De flesta hälsningar är digitala med en värdekupong på mjölk och kaka som den 1 juni kan lösas in på Pressbyrån eller 7-eleven. Men några lyckliga får sitt Mjölkogram levererat fysiskt till dörren på Mjölkens dag. Den som skickar kan också välja om det är en mimare, en brottare eller ett klassiskt mjölkbud som ska överräcka hälsningen.

Kampanjen finns på arla.se och är delbar på facebook och twitter. Filmer med de fysiska leverantörerna - brottaren, mimaren och mjölkbudet – finns på YouTube. Den 1 juni kommer det dessutom att finnas mobila mjölkstationer ute på stan där Arla i samarbete med Göteborgskex bjuder på mjölk och kaka.

Mjölkens dag instiftades 2001 av FN-organet FAO och firas över hela världen. Tanken med dagen är att lyfta mjölkens viktiga roll för folkhälsan.

Läs mer om Mjölkogram och Mjölkens dag på arla.se/mjolkensdag och på worldmilkday.com

Ytterligare information
Inger Myresten, kommunikationschef på Arla, 070-678 68 45, inger.myresten@arlafoods.com

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76